Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Wil je gelnagels laten plaatsen? Kies dan eerst en vooral de juiste nagelstylist.

GEL YEAH: 5 dingen om op te letten als je naar een nieuwe nagelstylist gaat

Gelnagels zijn terug en ze zien er natuurlijker uit dan ooit. Wil je voor het eerst gelnagels laten plaatsen of laat je je nagels bijwerken door een nieuwe nagelstylist, dan zijn er een paar zaken waarop je moet letten.

1. Prijs

Als je veel minder moet betalen dan gemiddeld (er zijn salons die al voor 15 euro een set gelnagels plaatsen), klopt er iets niet. De nagelstylistes in zo’n salon werken hoogstwaarschijnlijk voor een hongerloon én je weet niet waar de producten die ze gebruiken, vandaan komen. Speel op veilig en ga naar een erkend salon dat aan de normale tarieven werkt (reken op zo’n 50 euro voor een nieuwe set). Bovendien kan je er dan van uitgaan dat ze met producten werken die veilig zijn.

2. Hygiëne

Check allereerst of het proper is in het salon. Ontsmet de nagelstyliste haar handen, haar tools en jouw handen voor ze aan je behandeling begint?

3. Professionaliteit

Heeft de nagelstyliste een opleiding gevolgd? Een nagelstyliste die niet goed getraind is, zal misschien veel meer vijlen dan nodig en zet mogelijk te veel druk tijdens het vijlen. Als klant mag je in principe geen pijn voelen tijdens het plaatsen van gelnagels, zowel bij het vijlen als bij het uitharden.

4. Houdbaarheid

Het kan altijd gebeuren dat een nagel een beetje loskomt langs de zijkant of dat er een stukje afbreekt, maar dat mag geen gewoonte zijn. Bij de meeste salons kan je tussen de afspraken door wel even binnenspringen om zoiets te laten herstellen.

5. Uitgroei

Hoe mooi je nagel uitgroeit, ligt aan de dikte van de gellaag, maar ook aan de manier waarop de nagelriemen behandeld zijn. De nagelstyliste moet je nagelriemen goed voorbereiden en die lichtjes (niet te veel!) achteruitduwen. Zo kan ze dichter tegen de nagelriem lakken, waardoor je gelnagels trager en mooier uitgroeien.

Met dank aan Birgit Serruys, Product Development Director bij Pronails. 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '