https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Wees er trots op!

5 tips om make-up aan te brengen zonder je sproetjes te doen verdwijnen

Iedereen wil tegenwoordig die stralende ‘no make-up’-look. We streven massaal naar een naturelle uitstraling en een gezonde glow. Ben je gezegend met sproetjes, dan is ze wegwerken het laatste wat je wil doen. Wees trots op je sproetensnoet en pas je make-up aan zodat ze nog mooier naar voor komen.

1. Gebruik lichte texturen


Het spreekt voor zich dat je een foundation die een zware dekking geeft, beter aan de kant laat liggen als je je sproetjes wil tonen. Kies liever voor een foundation met een lichte textuur, die je kan opbouwen zoveel je wil. Probeer eens een vloeibare fond de teint, een lichte bb-crème of een getinte dagcrème. Dat soort producten egaliseert je teint, zonder dat je sproetjes eronder verdwijnen. Een vochtige make-upspons gebruiken helpt om je foundation nog dunner aan te brengen.

Heb je geen foundation met een lichte textuur in huis, dan hoeft je niet noodzakelijk meteen naar de winkel te hollen. Meng een paar druppeltjes foundation met wat dagcrème et voilà: een geëgaliseerde huid mét sproetjes.

2. Camoufleer plaatselijk


Lijkt een dun laagje foundation je niet voldoende om puistjes, oneffenheden of vlekjes weg te werken in je gelaat, dan kan je nog plaatselijk camoufleren. Gebruik een dunne penseel of je vingertop met een concealer in jouw huidtint, om plaatselijk imperfecties weg te werken. Zo hoef geen extra laagje aan te brengen over je volledige gelaat.

3. Vermijd poeders


Een gezichtspoeder kan je gebruiken om vloeibare producten als foundation en concealer te fixeren en om te voorkomen dat bepaalde plekken op je gelaat gaan glimmen. Het vormt wel weer een extra laagje op je huid. Dus als je het geheel naturel wil houden en je sproetjes tot hun recht wil laten komen, kan je poeder beter vermijden. Wil je je gezicht hier en daar toch matteren, breng het poeder dan plaatselijk aan en probeer de plaatsen waar je sproetjes hebt – je neus en wangen, dus – te vermijden.

4. Kies de juiste ondertoon


De juiste kleur foundation voor jouw huidtint kiezen is niet makkelijk, en sproetjes zorgen voor nog wat extra uitdaging. De ondertoon van je huid kan koel, neutraal of warm zijn, maar de ondertoon van sproetjes is doorgaans koel. Laat je dus niet misleiden bij het kiezen van een foundation en neem eventueel de ondertoon van de huid in je hals of décolleté als referentie.

5. Combineer met warme kleuren


Omdat sproetjes een koele ondertoon hebben, komen ze extra goed naar voor wanneer je ze combineert met contrasterende, warme tinten. Experimenteer dus met warme oogschaduwtinten als brons, oranje of bordeaux. Ook lipsticks met een warme ondertoon, zoals bijvoorbeeld rood met een oranje ondertoon, zullen je sproetjes extra doen opvallen.

Wil je je sproetjes nog meer benadrukken?


Dan kan je een bruin wenkbrauwpotlood met koele ondertoon gebruiken om enkele sproetjes extra aan te stippen. Let wel op dat je het met een lichte hand doet, zodat het resultaat natuurlijk blijft.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content