Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Gregory Pappas via Unsplash

+ stylingadvies voor elk haartype.

BEAUTYTIP: zo kan je jouw haar mooi aan de lucht laten drogen

Wil jij je haar minder beschadigen door minder hittetools te gebruiken? Dan kan je natuurlijk je stijl- of krultang al links laten liggen. Wat je nog kan proberen, zeker nu het wat warmer is, is om ook je haardroger eventjes te laten voor wat het is. Lukt het je alleen niet om je haar op een mooie manier aan de lucht te laten drogen? Probeer het dan eens met deze tips.


Je haar dagelijks in model brengen met een stijl- of krultang is schadelijk voor je haar, maar ook de hitte van je haardroger is niet zo goed voor je coupe. Probeer daarom eens om je lokken voor een groot stuk aan de lucht te laten drogen.

Heb je fijn haar?


Als je fijn haar hebt, gebruik je beter geen rijke crèmes of oliën in je haar. In de plaats kies je beter voor een leave-in conditioner met een iets lichtere textuur. Breng deze aan op vochtig haar en gebruik een kam om je haar te doorkammen. Door zo’n product te gebruiken in plaats van een olie verzwaar je je lokken niet. Neem er nu je haardroger bij en focus je op de wortels van je haar. Hier werk je best met verschillende secties. Terwijl je bezig bent, kan je ook even snel over de lengte van je haar gaan tot het ongeveer 60% droog is. Voor de rest laat je het gewoon aan de lucht drogen. Merk je dat je nadien nog wat extra glans kan gebruiken? Kies dan voor een serum dat je die gezonde shine geeft. Breng het niet rechtstreeks aan, maar breng wel een kleine hoeveelheid aan op je handpalm. Breng dit zo aan en concentreer je voornamelijk op het uiteinde van je haar.

Heb je dik haar?


Wie dik haar heeft, brengt best eerst een verzorgende crème aan. Let er wel op dat je niet te veel product gebruikt. Mik op de grootte van een klein muntstuk. Neem vervolgens je haar samen en maak een dotje. Dit bevestig je best met een aantal schuifspeldjes in plaats van met een elastiekje. Zo krijg je geen vervelende kreuken in je haar. Maak je dotje los wanneer je haar ongeveer 80% droog is en neem er dan je haardroger bij. Resultaat? Mooie, nonchalante waves zonder moeite!

Heb je krullend haar?


Een hydraterende crème na het douchen, is een must voor dames met krullend haar. Vervolgens kan je een diffuser (een speciaal opzetstuk) gebruiken tot je haar ongeveer voor de helft droog is. Nadien kan je proberen om met je vingers je krullen de juiste vorm te geven. Raak ze voor de rest niet aan tot je lokken compleet droog zijn. Om het geheel af te maken, kan je nog een heel klein beetje olie gebruiken om je coupe meer definitie en meer glans te geven.

Heb je golvend haar?


Dames met van nature golvend haar kunnen van geluk spreken. Om je natuurlijke wave wat extra te benadrukken, gebruik je best wat volumemousse. Op deze manier krijgt je haar iets meer textuur. De hoeveelheid mousse mag ongeveer zo groot zijn zoals een tennisbal. Droog dan je haar tot het ongeveer 50% droog is en doe dit op een iets lagere stand. Als alles goed droog is, ga je nog eens met je vingers door je haarwortels voor wat extra volume.

Heb je kort haar?


Droog je haar af met je handdoek tot het handdoekdroog is. Breng nu een beetje sea salt spray aan en droog je haar vervolgens ondersteboven met je haardroger. Gebruik ook nu een iets lagere stand en knijp terwijl in je haar. Zo creëer je meer volume en als je haar iets langer is, krijg je zo een mooie wave.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '