Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Dimitri Lowette

We hebben ze lang genoeg verstopt!

8 ultieme tips voor flawless lippen

We hebben ze lang genoeg verstopt. Tijd om onze lippen weer de aandacht te geven die ze verdienen. Wij geven acht tips voor flawless lippen, zodat ze klaar zijn voor een comeback!

Scrub je lippen.

Zorg dat je lippen zo glad mogelijk zijn voor je lipstick aanbrengt. Dat wil zeggen: scrub ze met een lipscrub of gebruik een zacht, vochtig handdoekje waarmee je zachtjes over je lippen wrijft om dode huidcellen te verwijderen.

Ga voor een zachte aanpak.

Heb je gevoelige lippen die snel uitdrogen, vermijd dan lippenbalsems met uitdrogende ingrediënten als menthol en andere parfums. Ook producten met een plumping-effect kan je dan beter vermijden.

Eerst omlijnen, dan inkleuren.

Kies je voor een fellere lipkleur, omlijn dan altijd eerst je lippen met een matchend lippenpotlood of gebruik een lippenpenseel met een beetje lipstick. Zo kan je je lippen makkelijk invullen zonder buiten de lijntjes te kleuren.

Geef je lippen een facial.

Wil je je lippen eens extra in de watten leggen, geef ze dan een facial. Begin met een scrubbeurt, breng vervolgens hydraterende lippenbalsem aan en eindig met een laagje vaseline. Laat dat inwerken als nachtmasker, en ’s morgens zijn je lippen als nieuw.

Prime it.

Heb je het gevoel dat geen enkele lipstick mooi blijft zitten? Probeer dan eens een lippenprimer. Die creëert een egale basis voor je lipstick en zorgt ervoor dat die beter blijft zitten.

Prep je lippen.

Breng voor je aan je make-up begint een beetje lippenbalsem aan, zodat die even kan inwerken en je lippen goed gehydrateerd zijn. Als allerlaatste stap dep je je lippen schoon met een zakdoekje en breng je lipstick aan.

Concealer to the rescue.

Foutje gemaakt met felgekleurde lipstick? Om te corrigeren gebruik je het best een wattenstaafje met daarop een beetje concealer.

Mat vs. glossy.

Iedere matte lipstick kan je makkelijk transformeren tot een glanzende variant. Je hoeft er alleen een transparante lipgloss overheen aan te brengen. Doordat je in twee laagjes werkt, blijft de kleur bovendien veel beter zitten.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '