Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Fris tot oudjaar!

Waar is Wallie? Dankzij deze tips heb jij geen last van feestwallen onder je ogen

Beetje bollere kaken, dikke wallen onder je ogen en waar zijn je jukbeenderen plots? Na een paar dagen aan de feestdis kan je gezicht er wat opgeblazen uitzien en daar is geen fond de teint tegen opgewassen. Zo blijf je fris tot oudjaar!

Glaasje te veel


Alcohol zorgt ervoor dat je lichaam uitdroogt, waardoor je lichaam uit balans is. Je bloedvaten zetten uit en het zet ontstekingsmechanismen in gang die voor een gezwollen effect kunnen zorgen.

Wat kan je doen? Minder drinken, natuurlijk. Of hou de regel aan van één glas alcohol, één glas water. Zo vermijd je alvast dat je alcohol drinkt uit ‘dorst’ of gewoonte. Drink ook net voor je gaat slapen nog een groot glas water.

Meer zout in je eten


Kerstmaaltijden zijn over het algemeen zouter en meer gekruid dan normaal. Ook de aperitiefhapjes spelen hier een rol. Zout houdt vocht in je lichaam vast en kan je enorme wallen bezorgen.

Wat laat je beter staan? Kaas, chips, de aperitiefhapjes. Neem de groentesticks en de olijven. Even gaan wandelen na de maaltijd helpt ook, het zet je circulatie in gang en helpt vocht af te voeren.

Geen beautyslaapje


Je gaat natuurlijk een stuk later je bed in. En ’s nachts krijgt je lichaam net de kans om al die afvalstoffen te verwerken en alles weer in balans te brengen. Een paar uurtjes minder verstoort dit al.

Sleeping beauty? Als vroeger je bed in duiken niet kan, dan is het een goed idee om je kussen iets hoger te leggen voor de korte nacht. Zo hoopt het vocht niet op in je gezicht. ’s Morgens helpen verkoelende oogcrèmes met cafeïne om je wallen te doen slinken. Of doe als Kate Moss en was je gezicht ’s morgens met ijswater.

 

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '