Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Wij weten wat te doen vanavond!

Zo tover jij volgens TikTok je oude beha’s om tot schattige bralettes

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Ben je die kleurboeken, puzzels en kookexperimenten beu en ben je klaar voor the next thing? Dan hebben we misschien wel een leuk ideetje voor jou! Eentje waarvoor je portemonnee je later ook dankbaar zal zijn. Jawel, op TikTok gaat er een trucje de ronde waarmee je je oude bh omtovert tot een schattige bralette.

We hebben allemaal wel een stapel kanten beha’s in onze lingerielade liggen die al in geen jaren het daglicht meer heeft gezien. Het gaat dan waarschijnlijk om exemplaren die ofwel voorzien zijn van pijnlijke paddings of in een kleur komen waarmee je na de middelbare school niet meer gezien zou willen worden. Hoe onaantrekkelijk die beha’s misschien wel mogen zijn, toch kan je ze beter nog eens een keertje goed bekijken. Wie namelijk een beetje de handen uit de mouwen wil steken, kan ze omvormen tot chique, ongevoerde versies.

Knippen maar!

Een kanten beha met paddings, tien minuutjes, een schaar en een beetje precisie: meer heb je niet nodig om dit DIY-projectje tot een goed einde te brengen. TikTokkers die de trend al uitprobeerden, gaan meestal eerst na of er aan de bovenkant een kleine naad te vinden is die het kant van je beha scheidt van de vulling. Is dat het geval dan kan je de draad er voorzichtig afknippen en de vulling verwijderen. Als je beha die laag niet heeft, kun je beginnen met het maken van een gat in een van de pads en vervolgens rondom knippen. Om de kanten voering niet te beschadigen, gebruiken de meesten een fijn nagelschaartje.

Zodra de pads zijn uitgesneden, zou je een prachtige kanten bralette moeten hebben die zowel schattig als comfortabel is. Enkele TikTokkers gaan zelfs nog een stapje verder en verwijderen nadien ook nog de beugel van hun nieuwe creatie. Kriebelt het al om net zo’n leuke bralette te maken? Probeer het trucje dan eerst uit op de slechtste en meest goedkope bh uit je uitgebreide collectie. Mocht er in het begin iets misgaan, vloeien er toch geen krokodillentranen.

@lila.gellerrgo cut ur bras!!!!♬ Jenny x WAP x Tap In x Upside Down – carneyval

@alexafletcherTutorial for those that asked!! I tried ? #diy #fyp #tutorial #bralette♬ original sound – Alexa

@kathapfrang??? or ? ? #bralette #bra #thrifted #thriftflip♬ Aesthetic – Xilo

@millw123Reply to @matt_amma ##bralettechallenge ##hack ##bralettes ##bratobralette ##bra ##lingerie♬ Drivers License by Olivia Rodrigo – nickie j

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '