Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

6. Belangrijke details blijven een mysterie.

7 tekenen dat je te maken hebt met een catfish

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Het is sowieso al niet makkelijk om iemand in het dagelijks leven te ontmoeten, maar sinds een zekere pandemie ons jaren binnenhield, werd het er alleen maar moeilijker op. De meeste singles verplaatsen zich dus naar datingsites. Leuk natuurlijk, als je er van op aan kan gaan dat de persoon waarmee je praat ook écht bestaat. Deze zeven tips helpen je te achterhalen of je met een catfish te maken hebt.

Hij/zij heeft niet veel volgers.

Oké, niet iedereen heeft honderden volgers. Zeker niet als het om een privéprofiel gaat. Maar als je match maar een handvol volgers heeft én hij/zij daarbij ook nog de andere puntjes in deze lijst afvinkt, zit je misschien met een probleem.

Jullie facetimen nooit.

Je kent elkaar nu al een hele tijd, maar toch heb je hem/haar nog nooit op videochat gezien. Facetime is dé perfecte manier om te weten of iemand al dan niet een catfish is. Als je match blijft weigeren om even te videobellen, mag je dat dus zeker als een duidelijke aanwijzing zien.

Het verhaal zit vol gaten.

Als je dagenlang met elkaar zit te chatten, vertel je elkaar sowieso verhalen over je leven. Een catfish zal die meestal (deels) verzinnen. Hoe merk je dat op? Als bepaalde verhalen elkaar tegenspreken. Heb je dus het gevoel dat er gaten zitten in de dingen die je match aan je toevertrouwt, let je best goed op.

Hij/zij gebruikt andermans foto’s.

Het slimste wat je kan doen als je iemand leert kennen online en je de situatie niet helemaal vertrouwt, is zijn/haar foto’s van Instagram of Facebook eens Googelen. Dat is een heel makkelijke manier om te weten te komen of hij/zij de foto’s van iemand anders gebruikt. Ga naar deze pagina en druk op het camera-icoontje, dan kan je een foto selecteren uit je galerij en zo vind je alle resultaten van die foto.

Het lijkt te mooi om waar te zijn.

Is hij/zij een supermodel of acteur? Of doet hij/zij iets anders waarbij je je oren niet kan geloven? Dan heb je misschien met een catfish te maken. We zeggen niet dat het nooit kan, maar de kans is vaak klein. Als je denkt dat de persoon te mooi lijkt om waar te zijn, is hij/zij dat waarschijnlijk ook.

Belangrijke details blijven een mysterie.

Is er persoonlijke informatie die je écht niet te weten komt, zoals over zijn/haar familieleden, school, werk of andere dingen? Dan mag je je toch vragen gaan stellen bij de oprechtheid.

Hij/zij wil niet afspreken.

Jullie kennen elkaar nu (virtueel) al een tijdje en je bent klaar om hem/haar eens in het echt te ontmoeten. Alleen wil je match dat absoluut niet en komen er allemaal gekke excuses waarom hij/zij herhaaldelijk de boot afhoudt. De kans bestaat natuurlijk dat het gaat om iemand die enkel naar een online connectie zoekt, maar als je al meerdere zaken in dit lijstje kan aanvinken, zit je met een catfish.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '