Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Asos - Etam

Mét tips om jouw zoektocht eenvoudiger te maken!

WORK IT: deze 11 sportbeha’s maken je work-out een stuk comfortabeler

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist


Een van de belangrijkste dingen waarop je moet letten tijdens het sporten? Dat je je goed in je vel voelt uiteraard! Dat begint al bij het uitkiezen van je ondergoed. Een stevige sportbeha is de essentie van je hele outfit. Als je die al juist uitkiest, zal je work-out héél wat comfortabeler verlopen. Wij schuimden voor jou alvast het wereldwijde web af op zoek naar de leukste modellen en we geven je nog enkele concrete tips mee voor tijdens jouw zoektocht.

  • Een sportbeha mag een stuk strakker zitten dan de beha die je doorheen de dag draagt, omdat ie dan de beste ondersteuning kan bieden. Het is uiteraard wel niet de bedoeling dat je niet meer kunt ademen of dat je borsten gekneld zitten of pijn doen.
  • Heb jij een iets stevigere boezem dan de doorsnee fashionista? Laat jouw oog dan vallen op een sportbeha met gekruiste bandjes of eentje die een maximale ondersteuning geeft. Dat zijn meestal de beha’s die aangeraden worden voor hardlopen. Deze twee modellen zorgen namelijk voor een aangename verlichting voor de rug en je blijft er geweldig uitzien.
  • Kies je beha in functie van de sport die je gaat beoefenen. Hardlopen is bijvoorbeeld een intensieve sport waarbij een beha met maximale ondersteuning een must is. Rol jij liever je matje uit voor een ontspannende sessie yoga? Dan volstaat een lichte tot gemiddelde ondersteuning meestal wel.
  • Steek tijdens het passen je handen en je armen eens boven je hoofd uit. Kruipt je beha tijdens die strekbeweging omhoog? Kies dan een beha uit met een kleinere omtrek. Loop desnoods een kort stukje in je bad- of slaapkamer om na te gaan of alles goed op zijn plek blijft zitten.

Groene sportbeha met logo

€ 30 – Nike via Asos

Paarse sportbeha met mesh

€ 39,99 – Oysho

Groene sportbeha

€ 34,99 – Hunkemöller

Grijze sportbeha met logoband

€ 37,99 – Hunkemöller

Sportbeha met kanten rug

€ 37,99 – Etam

Roze sportbeha

€ 30 – Under Armour via Asos

Sportbeha met rits vooraan

€ 20,99 – South Beach via Asos

Zwarte sportbeha met hoge hals

€ 29,99 – Hunkemöller

Sportbeha met medium support

€ 48 – Nike via De Bijenkorf

Sportbeha met push-up-effect

€ 38,36 – Shock Absorber via De Bijenkorf

Sportbeha met logoband

€ 27,25 – Puma via AsosLees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '