Home FASHION & BEAUTY Fashion Fashion queens, opgelet: volg een gratis online modecursus met topnamen uit de...

Fashion queens, opgelet: volg een gratis online modecursus met topnamen uit de mode-industrie

Van Jacquemus tot de CEO van Chanel!

© Getty

Nu we al een hele tijd flink in ons kot blijven, slaat bij sommigen de verveling genadeloos toe. Hoog tijd om je kennis op een leuke manier bij te schaven, denken wij dan. Fashion queens kunnen daarvoor vanaf vandaag terecht bij Institut Français de la Mode. De prestigieuze modeschool gooit namelijk een reeks gratis (!) modelessen online met topnamen uit de mode-industrie. Snel inschrijven, is dus de boodschap!

Wie een stoeltje wil bemachtigen in een prestigieuze modeschool betaalt daar doorgaans een stevige prijs voor. De plaatsen zijn er namelijk beperkt, en de opleidingen zijn van topkwaliteit. Toch kan jij nu vanuit je luie zetel zo’n modecursus helemaal gratis bijwonen, en wel eentje van een Parijse modeschool. L’Institut Français de la Mode lanceert namelijk Understanding Fashion: From Business to Culture’, een modecursus waarbij je meer te weten komt over de invloed die de mode al jaren op de wereld heeft.

En daarvoor deed de modeschool beroep op de crème de la crème van de modewereld. Zo komt onder meer de Franse topontwerper Simon Porte Jacquemus aan het woord, maar ook Paul Smith en de CEO’s van Chanel, Saint Laurent en Hermès.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Easy as 1, 2, 3!

Voorkennis heb je trouwens totaal niet nodig. ‘Het programma is beschikbaar voor iedereen die interesse heeft in de modebranche. Je hoeft dus geen opleiding in marketing, textiel of sociologie gevolgd hebben’, vertelde IFM-professor Benjamin Simmenauer eerder al aan de Franse Vogue. Het enige wat je nodig hebt, is eigenlijk je talenknobbel. De cursus wordt namelijk in het Engels gegeven, maar er zal wel ondertiteling beschikbaar zijn in verschillende talen.

Zit jij al met pen en papier klaar om de experts te volgen? Registreer je dan snel online bij FutureLearn en plan die extra tijd de komende vier weken nuttig in. Normaal gezien heb je met de cursus zo’n 3 uurtjes per week werk. PS nadat je de cursus gestart bent, kan je de lessen nog zes weken herbekijken via je account.

Meer mode: