Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Zo krijgen handelaars net iets meer ademruimte.

Fashionista’s, opgelet: de soldenperiode start dit jaar op 1 augustus

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

De kogel is door de kerk! Modehandelaars pleitten er al een tijdje voor, maar nu heeft Nathalie Muylle, minister van Economie en Consumentenzaken, beslist dat de soldenperiode dit jaar wel degelijk verplaatst wordt. Fashionista’s zullen deze zomer niet begin juli, maar wel op 1 augustus op de beste soldenstukken kunnen jagen.


Het zijn hoogdagen voor budgetshoppers en enkele deprimerende momenten voor winkelpersoneel overal ter lande… De start van de zomerkoopjes staat elk jaar in grote letters in onze agenda, maar nu zal je even aan het schrappen moeten slaan. Door de coronacrisis worden de solden namelijk verschoven naar het midden van de zomer, en zo van start gaan op 1 augustus. Dat betekent dus dat modehandelaars een maand langer de tijd hebben om hun lente- en zomercollecties aan de gangbare prijzen te verkopen en zo ook hun verloren omzet van de afgelopen weken toch een tikkeltje goed kunnen maken.

Slag thuis gehaald


De vraag kwam er eind maart al van de ondernemersorganisatie UNIZO en de Mode Unie. Die laatste zette zelfs een petitie op poten die zo’n 2700 handtekeningen opleverde. Dat ze nu hun slag thuishalen, zorgt dan ook voor positieve reacties. ‘We zijn zeer tevreden dat de minister onze vraag ingewilligd heeft en hierdoor ademruimte geeft aan modewinkels die sinds 18 maart de deuren verplicht moeten sluiten’, klinkt het bij Isolde Delanghe, directeur Mode Unie. Enkel grote modeketens maakten al duidelijk dat ze dat uitstel niet zagen zitten. Zij maken zich niet alleen zorgen over de koopkracht van de Belgen, maar ook om buitenlandse webshops die misschien wel de normale soldenperiode zullen hanteren.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '