Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Beautyredactrice Charlotte: 'Langhoudende lipstick en vollere lippen? Breng matte lipstick aan met daarboven een gloss.'

Dankzij deze simpele trucjes blijft je lipstick écht langer zitten

Het is vandaag International Lipstick Day! Wil jij deze zomer geen half vervaagde of uitgelopen lipstick? Dankzij deze simpele trucjes blijven je gekleurde lippen écht de hele dag intact.

Zorg dat je lippen glad en egaal zijn.

Dat doe je door te scrubben met een lipscrub of er zachtjes over te wrijven met een nat handdoekje. Zo verwijder je dode huidcellen, worden je lippen zachter, ziet je lipstick er egaler uit en blijft hij langer zitten.

Breng lippenbalsem aan.

Heb je vaak last van droge lippen, breng dan regelmatig lippenbalsem aan. Een langhoudende lipstick zal op te droge lippen tussen de lijntjes kruipen en zal vooral oncomfortabel aanvoelen.

Gebruik als basis lippotlood.

Wil je dat de kleur echt de hele dag intact blijft, breng dan als basis lippotlood aan in dezelfde kleur als je lipstick. Omlijn je lippen en kleur ze in met het potlood, pas daarna breng je lipstick aan.

En gebruik lip primer.

Er bestaat ook zoiets als lip primer, dat is een basislaagje voor je lippen dat ervoor zorgt dat de lipproducten die je nadien aanbrengt beter vasthechten, er egaler uitzien en langer blijven zitten.

Fixeer met een transparant poeder.

Sommige lipsticks blijven vanzelf muurvast zitten. Heb je een lipstick die wat extra hold kan gebruiken, dan kan je je (matte) lipstick bijkomend fixeren met een transparant poeder.

Doe een touch-up.

Als je je lipstick van ’s morgens tot ’s avonds wil ophouden, is een touch-up gedurende de dag onvermijdelijk. Het liefst van al verwijder je je lipstick en breng je hem opnieuw aan, verschillende laagjes kunnen voor een oneffen resultaat zorgen.

Extra tip van beautyredactrice Charlotte: ‘Ik hou persoonlijk niet van een ultramatte look, omdat het je lippen iets “vlakker” maakt, waardoor ze dunner lijken. Maar matte lipsticks blijven wel het langst zitten. Als ik dus een langhoudende look wil en mijn lippen toch wat voller wil doen lijken, breng ik eerst een matte lipstick aan en vervolgens breng ik transparante lipgloss aan op het midden van mijn lippen. Neem ook de lijn van je cupidoboogje mee, dat geeft een nog vollere indruk. De gloss vervaagt na een tijdje, maar de kleur die eronder zit blijft.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '