Liefde op de werkvloer
Uitzendbureau Tempo-Team deed een onderzoek naar relaties op het werk en kwam tot die opvallende resultaten. Toch leidt het lustig flirten en zoenen tussen collega’s slechts in een vijfde van de gevallen tot een (kortstondige) relatie. Medewerkers die trouwen of gaan samenwonen zijn nog zeldzamer. Slechts een op tien zet die stap.
Het overgrote deel van de ondervraagden zei echter heel bewust relaties op het werk te mijden, omdat dat voor problemen zou kunnen zorgen. Maar als het om de baas gaat, zijn we blijkbaar een heel stuk milder. Maar liefst één op tien – één op tien! – gaf toe een relatie met de baas te overwegen, als dat zijn/haar carrière vooruit zou helpen. Wow.
Ongepast en irritant?
Tempo-Team vroeg de werknemers ook naar hun mening over liefdesperikelen op de werkvloer. Uit de antwoorden bleek dat heel wat van hen flirtgedrag op het werk als storend beschouwen, en dan vooral als het van de baas komt. Meer dan de helft van de ondervraagden was van mening dat relaties tussen collega's voor heel wat ergernissen zorgen. Een derde vindt dan ook dat kantoorkoppeltjes niet op dezelfde dienst kunnen blijven werken.
Regels over relaties
Beleidslijnen over flirten of relaties op het werk, hebben de meeste bedrijven niet. Volgens Tempo-Team is er dan ook nood aan een duidelijk HR-beleid. "Een liefdesclausule voorzien in het arbeidsreglement is niet meteen nodig", vindt Marina Willecomme, HR Director van Tempo-Team, "Het gebeurt dat collega's verliefd worden en een relatie beginnen, dat hoeft niet per definitie problematisch te zijn. We verwachten in zo'n geval dat de partner-collega's daar professioneel en discreet mee om gaan en hun gezond verstand gebruiken. Er kan voor gekozen worden om een van de twee partners over te plaatsen naar een andere afdeling of project binnen het bedrijf, om afleiding te vermijden en eventuele conflicten te voorkomen."
Lees ook:
BEWEZEN: met deze parfums kan je hem verleiden
Er zijn vijf 'talen' in de liefde, welke spreek jij?