Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

De reden is en tikje gênant.

AI: dit is waarom heel wat mannen geen condoom gebruiken

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online

Dat mannen met hun grote mond steevast een centimeter of twee bij de grootte van hun slurfje kwakken, weten we al wel langer. Maar dat de werkelijke lengte van hun penis beslist of ze een condoom dragen of niet, dat vinden we dan weer zorgwekkend.


Laat ons jullie eerst en vooral nog eens luid en duidelijk op het hart drukken dat het gebruik van een condoom tijdens seksuele betrekkingen héél erg belangrijk is. Een condoom beschermt je niet enkel van een ongewenste zwangerschap, maar ook van bijzonder ongewenste seksueel overdraagbare aandoeningen. Dat terzijde.

Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst een derde van de Amerikanen geen condoom gebruikt. The New York Times bericht over een studie die de hoofdreden van dat ondermaats condoomgebruik blootlegt. Een gemiddelde condoom zou doorgaans te groot zijn voor heel wat mannen.

Gekrenkt ego


Debby Herbenick, seksuologe aan de universiteit van Indiana, en haar team bevroegen 1.661 mannen naar de lengte van hun penis in erectie. De gemiddelde lengte bleek 14,15 cm te zijn. Dat is bijna 3 centimeter korter dan de lengte van het standaardcondoom (17 cm). Daardoor zit het rubbertje te los en voelt het niet aangenaam om mee te vrijen. Of zorgt die grootte gewoon voor een deuk in het zelfvertrouwen van onze mannen?

Debby Herbenick schept duidelijkheid: ‘Jaren geleden werd de standaardlengte van een condoom vastgelegd op 17 cm. Het uitgangspunt was destijds dat het groot genoeg moest zijn voor Jan en alleman. Het “teveel” werd gewoon opgerold.’ Maar nu kunnen de gekrenkte ego’s de te grote condooms dus niet langer verwerken.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '