Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Zeg jij soms met een hoog stemmetje schattige woordjes tegen je lief?

STUDIE: koppels die ‘babytaal’ gebruiken hebben meer seks

Koppels die babytaal gebruiken zijn gelukkiger in hun relatie én knuffelen, kussen en vrijen meer. Dat concludeerde de Vlaamse seksuologiestudente Audrey Aerens uit haar thesisonderzoek.


Nee, je moet niet half kwijlend beginnen brabbelen tegen je lief. Met babytaal wordt een soort lieflijk en simpel praten bedoeld. Er wordt schattiger gesproken, met een hogere stem en een overdreven intonatie, alsof je tegen een kind of baby praat. Het kan ook over een ‘eigen taaltje’ van jou en je partner gaan, iets wat jullie samen hebben uitgevonden en wat anderen niet meteen zouden begrijpen.

Let’s talk, baby


Babytaal wordt vaak als onnozel en irritant gezien – ‘Sex and the City wijdt er zelfs een volledige aflevering aan – maar volgens seksuologe Audrey Aerens is het goed voor je relatie. Het gebruik van baby talk zorgt voor een betere hechting en is een uiting van liefde.

Hoe hoger de frequentie van babytaalgebruik, hoe groter de associatie met een goede relatie, concludeert Aerens uit de ondervraging van 2.251 respondenten tussen 18 en 69 jaar. Zij die aanduidden vaak babytaal te gebruiken – tegenover nooit en weinig – scoorden hoger op relatiegeluk, veilige hechting en de frequentie van knuffelen, kussen en seksuele activiteiten. Misschien toch een kans geven?

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '