Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Ik vind seks geen “smerig boeltje”. Waar ik wél een hekel aan heb, is het verversen van de lakens.'

UITGETEST: redactrice Elien probeert de spermaspons

Het Amerikaanse bedrijf Awkward Essentials verkoopt sinds kort een spermaspons of dripstick. Het hebbeding zou het gênante loopje met een tissue tussen de benen naar het toilet na de seks helpen vermijden. Redactrice Elien testte dit uit.

De spermaspons of dripstick is zoals de naam al aangeeft: een medisch sponsje op een staafje waarmee je je vagina inwendig proper kan maken na een zaadlozing. Flairseksuologe Ina uitte eerder al haar bedenkingen over de spermaspons. ‘Persoonlijk zou ik het niet promoten’, aldus Ina. ‘Een zakdoekje en nadien onmiddellijk naar het toilet gaan, werkt even goed.’

Volgens Ina ga je toch na het vrijen best even naar toilet om te plassen om blaasontstekingen en urineweginfecties te voorkomen. Bovendien is het zeker geen vorm van anticonceptie. Tijd om even aan den lijve te ondervinden of en waarom we zoiets dan wél in huis zouden moeten halen.

Grote kuis in de muis

Redactrice Elien: ‘De Dripstick aka de spermaspons is ‘s werelds eerste schoonmaakspons voor na het vrijen. Lees: geen love juices meer tussen je billen of je dijen, of op de matras. De Dripstick absorbeert al het overtollige vocht in je vagina voor het de kans heeft om er terug uit te lopen. In tegenstelling tot de marketeers van Awkard Essentials vind ik seks geen “smerig boeltje” noch een “big fuzz” achteraf. Waar ik wél een hekel aan heb, is het verversen van de lakens. So I’m in.

Daar zit ik dan, met een doordrenkte spons vol sperma en vaginavocht in de hand.

Pro’s? Het ding werkt, en het voelt niet eens oncomfortabel. Het gaat zelfs makkelijker in mijn vagina dan een tampon. Een tiental seconden grote kuis in de muis en de klus is geklaard. Klinkt goed, toch? Maar... Probleem nummer één? Daar zit ik dan, met een doordrenkte spons vol sperma en vaginavocht in de hand. Ik ken gezelligere manieren om na te genieten. Bovendien moet je nog goed bij de pinken zijn na de hankypanky om de Dripstick op tijd uit de verpakking te halen en in je vagina te krijgen. “Wacht schat, even blijven zitten. Ik heb de spermaspons nog niet uitgepakt” is niet het meest liefdevolle dat ik ooit heb gezegd tegen mijn lief na het vrijen. Klinkt een beetje als: “Hey dude, klaar met genieten. Ik wil van je gore goedje af.”’

‘Conclusie? Voor mij gaat naspel toch nog boven propere lakens, dus geen Dripstick voor mij.’

Dripstick – € 12 voor 10 via Awkward Essentials.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '