Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© awkward essentials & LISSA VAN EESBEECK VOOR FLAIR

Het hebbeding zou het gênante loopje naar het toilet na de seks helpen vermijden.

De spermaspons: Flairseksuologe Ina uit haar bedenkingen

Herlinde Matthys

Het Amerikaanse bedrijf Awkward Essentials verkoopt sinds kort een spermaspons. Het hebbeding zou het gênante loopje met een papiertje tussen de benen naar het toilet na de seks helpen vermijden. Flairseksuologe Ina uit haar bedenkingen.


Vele vrouwen herkennen de situatie sowieso: je hebt net lekker gevreeën en terwijl je vriend rustig in bed blijft liggen, loop jij met een tissue tussen je benen vlug naar het toilet, in de hoop dat het sperma in de wc loopt in plaats van op de vloer. Supervervelend! En handig is natuurlijk iets anders. Het Amerikaanse bedrijf Awkward Essentials heeft daar sinds kort een oplossing voor: de zogenaamde spermaspons of dripstick. De naam dekt eigenlijk volledig de lading: het is een medisch sponsje op een staafje waarmee je je vagina inwendig proper kan maken na een zaadlozing.

Toch toiletbezoekje


Een nieuw essentieel accessoire in je toilettas? Daar hebben we onze bedenkingen bij. Maar dat het handig kan zijn, dat staat buiten kijf. Hoog tijd om eens aan onze huisseksuologe Ina te vragen wat zij van deze nieuwe uitvinding vindt. ‘Persoonlijk zou ik het niet promoten’, aldus Ina. ‘De spermaspons is bedoeld om minder last te hebben van sperma dat uit de vagina loopt, maar in principe werkt een zakdoekje en nadien onmiddellijk naar het toilet gaan even goed.’

Het is trouwens niet de bedoeling dat je dit gebruikt als een soort tampon en voor een langere tijd in de vagina laat zitten. Bovendien breng je na het vrijen toch best een bezoekje aan de wc om te plassen. Door seks kunnen er namelijk bacteriën in de plasbuis en vervolgens de blaas terechtkomen, en door na de daad te plassen voorkom je blaasontstekingen en urineweginfecties.’ Wie dacht te kunnen blijven liggen na een stomend avondje, is eraan voor de moeite.

Geen anticonceptie


Zie deze spermaspons zeker ook niet als een vorm van anticonceptie‘, waarschuwt Ina. ‘Ook al verwijder je na de seks zo snel mogelijk al het sperma uit de vagina, dat wil niet zeggen dat je niet meer zwanger kan worden.’ Dit zijn trouwens bedenkingen die het bedrijf ook op zijn website plaatst. Klinkt deze uitvinding je toch nog steeds als muziek in de oren? Je kan op de website voor 3,37 euro een testpakket of voor 12,64 euro meteen een doos met tien spermasponsjes bestellen.

Nog meer tips van huisseksuologe Ina:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '