Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Burst via Pexels

It's the most wonderful time of the year!

Dit is de populairste dag om iemand ten huwelijk te vragen

Wacht jij al eventjes tot je lief een knieval maakt? Wel, met een beetje geluk is het wachten bijna voorbij. Onderzoek heeft namelijk aangetoond wat de populairste dagen zijn voor een aanzoek én die zijn niet meer veraf.


De feestdagen hebben altijd iets magisch over zich en dat is iets waar verliefde koppels graag gretig gebruik van maken. Zo gaat begin december niet alleen de kerstperiode van start, maar ook het zogenaamde proposal season. Uit het Newlywed Report van WeddingWire blijkt namelijk dat de meeste aanzoeken plaatsvinden tussen 26 november (Thanksgiving in de Verenigde Staten) en 14 februari (Valentijnsdag). Al is december bij uitstek dé populairste maand.

December = topmaand


Volgens het rapport vinden er in december net geen 20 % van alle aanzoeken plaats. 7 van de 10 populairste dagen vallen ook in de laatste maand van het jaar. Juli gaat dan weer met een zilveren medaille lopen. Hier vinden 9 % van alle huwelijksaanzoeken plaats. Wat zijn nu juist de populairste dagen voor een aanzoek? Op nummer 1 staat alvast 25 december en ook 24 december blijkt ontzettend populair te zijn. De derde plaats is dan weer voorzien voor 1 januari. Technisch gezien zijn we dan al een maand verder, maar volgens WeddingWire gebeuren er veel aanzoeken rond middernacht. Nog een topdag blijkt de laatste zondag voor Kerstmis te zijn. Deze valt dit jaar trouwens op 20 december. Voor veel koppels een ideaal moment, want zo kunnen ze het nieuws tijdens de feestdagen meteen aan vrienden en familie vertellen.

populairste dag aanzoek
© Elly Fairytale via Pexels

Heb jij het gevoel dat je lief de laatste tijd een beetje vreemd doet? Dan is de kans groot dat hij/zij een plannetje aan het smeden is. 40 % van alle aanzoeken worden namelijk zo’n drie maanden vooraf gepland. Weet jij zeker dat het de komende weken niet zal gebeuren, maar hoop je dat die ultieme vraag er toch snel aankomt? Naast Valentijnsdag blijkt ook het weekend voor 14 februari populair te zijn. Verder zijn ook verjaardagen, zomervakanties én jubileums grote kanshebbers.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '