Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© shutterstock

Wij eten zalm of kabeljauw vanavond!

Onderzoek beweert dat mensen die veel vis eten, meer seks hebben

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

We wisten al dat oesters een afrodisiacum zijn, maar nu blijkt dat vis in het algemeen een goed idee is voor je prestaties tussen de lakens. Recent onderzoek beweert namelijk dat wie veel vis eet, meer seks heeft én rapper zwanger wordt.


Vis is lekker en gezond, én recent onderzoek beweert nu dat het ook een echte boost kan geven aan je seksleven. Je kan dankzij de kabeljauwen, zalmen en forellen zelfs rapper zwanger raken. De Harvard T.H. Chan School of Public Health deed onderzoek bij zo’n 501 koppels die een kindje probeerden te krijgen. Gedurende vier jaar moesten de stelletjes bijhouden hoeveel vis en schaaldieren ze per dag aten. Ze werden ook gevraagd de aantal keren dat ze seks hadden op te schrijven.

De onderzoekers ondervonden dat 92 procent van de koppels die wekelijks twee keer of meer vis aten, tegen het einde van het eerste jaar in blijde verwachting waren. Stellen die meer dan acht keer per maand vis aten hadden 22 procent meer seks dan de andere paartjes.

Magische libidoboosters


Zijn vissen dus stiekem magische libido- en fertiliteitsboosters? Dat wil het onderzoek ook niet honderd procent garanderen. Het kan zijn dat de stellen die meer vis aten samen, gewoon vaker met z’n tweetjes tafelden en dus sowieso meer tijd én nachten samen doorbrachten.

Het is ook bewezen dat vis veel omega 3 bevat en die kunnen de kwaliteit van het sperma en de embryo bevorderen, de kans op ovulatie verhogen en het niveau van progesteron – een hormoon betrokken bij de zwangerschap- doen stijgen. Het kan dus zeker en vast geen kwaad om meer vis te eten, maar verwacht er natuurlijk geen wonderen van.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '