Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© giphy.com

Oh god, laat het niet waar zijn...

OEPS: krijg je puistjes door seks te hebben?

Oh ja: uit recent onderzoek blijkt dat je van seks puistjes kan krijgen. Want jammer maar helaas, een sessie rollebollen zou je huid écht geen deugd doen. Samen aan de gezichtsmaskertjes dan maar?

1. Zweet

 

Er is een reden waarom seks 'dirty' is, en die heeft veel te maken met zweet. Want van al die lichamelijke inspanningen krijg je het natuurlijk warm. Zweet op zich is niet slecht voor je huid – integendeel zelfs – maar gemengd met de bacterieën die op je lakens zitten of de make-up die je eventueel nog op hebt, is zweet een dikke no-go. De oplossing? Neem achteraf een douche. Kan ook plezant zijn, hoor!

 

2. Vuile lakens

 

Let's face it: je bed wordt er door seks niet properder op. Zweet, haar en dode huidcellen stapelen zich op tussen de lakens en komen zo in contact met je huid. Niet zo fris, hè? Er is helaas niet veel aan te doen: schone lakens leggen is de enige remedie.

 

3. Gezichtsbeharing

 

Pech voor vrouwen die een stoppelbaardje of een snor héél aantrekkelijk vinden: de gezichtsbeharing van je partner kan je huid enorm irriteren. Het geschuur van stoppeltjes werkt – helaas – niet scrubbend, maar zorgt voor irritatie, waardoor je huid extra olie gaat aanmaken. Just what we needed…

 

4. Haarproducten

 

Ooit al aan gedacht dat je je haarspray, serum én texturising spray er gewoon uitzweet tijdens de seks? Yep, dat wordt een smurrie waar je huid niet blij van wordt. Ook hier geldt douchen als de oplossing voor je problemen. En je kussensloop heel regelmatig afwisselen, dat ook.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '