Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

5 misvattingen over het vrouwelijke orgasme

Er bestaan ontzettend veel misverstanden en mythes rond het vrouwelijke orgasme. Hoog tijd om duidelijkheid te scheppen en komaf te maken met alle clichés (en geloof ons, dat zijn er veel). Ben jij klaar voor de naakte waarheid?

  1. Seks is een synoniem voor een orgasme


Slechts 30% van de vrouwen komt tot een hoogtepunt tijdens het vrijen. In tegenstelling tot mannen kennen wij verschillende niveaus van genot en hoeven we niet per se elke keer een climax te bereiken tijdens de seks. Denk dus niet dat een orgasme een must is, want dit zorgt alleen maar voor frustraties aan beide kanten van het bed.

2. Een orgasme faken is een goed idee


Doen alsof je klaarkomt, is absoluut geen goed idee (ook al doe je het om je partner te plezieren). Je laat namelijk geen ruimte voor verbetering omdat je lief denkt dat alles goed gaat tussen de lakens. In dit geval beleeft er maar één iemand echt plezier en dit is helemaal niet bevorderlijk voor je relatie.

3. Vrouwen kunnen zonder problemen klaarkomen


Het duurt gemiddeld twintig minuten vooraleer vrouwen tot een climax komen. Dit in tegenstelling tot wat je in verschillende (porno)films ziet.

4. Masturbatie vermindert het genot tijdens het vrijen


Compleet fout. Door aan zelfbevrediging te doen, ontdek je wat voor jou werkt en wat niet. Hier kan je partner alleen maar van leren.

5. Elke vrouw kan meerdere keren klaarkomen


Slechts 15% van de vrouwen krijgt verschillende orgasmen. Wil je bij die kleine groep horen? Dan moet je eerst zien te ontdekken wat je graag hebt in bed en vervolgens aan het experimenteren slaan.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '