Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© cottonbro via Pexels

Flairseksuoloog Ina weet raad.

4 tips om je beter in je vel te voelen tijdens het vrijen

Van seks mag je genieten, altijd en overal. Helaas is dat niet voor iedere vrouw zo vanzelfsprekend als het klinkt. Flairseksuoloog Ina weet hoe jij meer controle krijgt over je lichaam, over seks en over je genot.

Belangrijk: je goed voelen

Flairseksuoloog Ina: ‘Om te kunnen genieten van seks, zijn skills als seksstandjes of technieken verre van de belangrijkste vereisten. Veel belangrijker voor genot in de slaapkamer is dat je lekker in je vel zit en zelfvertrouwen hebt.’

1. Bouw aan je zelfvertrouwen

Van jezelf leren houden is een heel persoonlijk verhaal, maar met deze algemene tips sta je wel een stapje voor.

  • Aanvaard dat niemand perfect is en leer je gebreken te aanvaarden.
  • Focus op je sterke punten en geef jezelf daar elke dag een complimentje over.
  • Draag zorg voor jezelf en leg jezelf regelmatig in de watten, zowel lichamelijk als mentaal.
  • Raak jezelf vaker aan en vergroot de connectie met je lichaam.
  • Stop met je te vergelijken met anderen. Jij bent uniek, en alle andere vrouwen om je heen zijn dat ook.
  • Aanvaard dat je mindere dagen hebt, maar laat die niet in de weg staan van je zelfliefde. Wees lief voor jezelf, ook op moeilijkere momenten.

2. Zelfgenot, het begin van alle wijsheid

Lekker in je vel zitten en genieten van je lichaam is moeilijk als je dat vel amper kent. Leer je eigen lichaam kennen en ontdek wat je wel of niet prettig vindt. Zelfgenot is niets om je voor te schamen, integendeel. Omarm je lichaam (letterlijk en figuurlijk) en experimenteer ermee. Ga op ontdekkingstocht naar jezelf: op welke plaatsen word jij graag aangeraakt? Welke aanrakingen voelen goed? Pas wanneer je antwoorden hebt op dat soort vragen, weet je wat jou genot verschaft en kan je die kennis ook met je bedpartner delen.

Doe aan zelfontdekking. Pas als je weet wat jou genot verschaft, kan je die kennis delen met je bedpartner.

3. Hoofd uit, lichaam aan

Zit jij tijdens het vrijen te veel ‘in je hoofd’ en wordt je gevoel verstoord door gedachten over de was, deadlines of je lovehandles? Dan wordt het moeilijk om plezier te beleven. Focus tijdens het vrijen bewust op wat je voelt in je lichaam, en niet op wat er in je hoofd rondspookt. Gebruik daar al je zintuigen heel bewust voor. Seks is iets wat je met je hele lichaam beleeft, niet alleen met je geslachtsdeel.

Focus ook niet alleen op wat je bedpartner denkt of voelt. Ga niet luider kreunen omdat je je lief een goed gevoel wil geven en denk niet in zijn of haar plaats. Het is oké om in stilte te genieten als dat beter werkt voor jou. Neem bovendien je tijd en weet dat je niets hoeft terug te geven als je partner je verwent. Stel tot slot je verwachtingen wat bij en stel geen te hoge eisen voor jezelf of je lief. Leef gewoon in het moment en geniet. Samen, maar ook alleen.

4. Dress to impress

Het klinkt zo vanzelfsprekend dat je het bijna zou vergeten, maar je zelfvertrouwen kan ook een boost krijgen als je een outfit aantrekt waarin je jezelf aantrekkelijk vindt. Dat kan een sexy lingeriesetje zijn, maar net zo goed een overall. Al wat ertoe doet, is dat jij je er goed in voelt.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '