Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Giphy

Niet wat we hadden verwacht.

Dit is waarom 71% van de singles hun date laat zitten

Hij mag dan nog de leukste, knapste en grappigste man zijn die je ooit hebt leren kennen. Toch zou de meerderheid van de singles hem dumpen na een date, en wel om deze reden.

Volgens een studie uitgevoerd door datingsite EliteSingles blijkt dat je appartement een cruciale factor is in een prille relatie. 1500 singles namen deel aan het onderzoek. Ze kregen foto's van verschillende appartementen voorgeschoteld én de vraag bij welke woonsituatie ze gillend weer de deur uit zouden rennen. Wat blijkt? 71% van de singles dumpt een date als diens woonomgeving niet overeenkomt met zijn of haar verwachtingen. 20% liet ook echt al eens een date zitten om deze reden.

 

Hou rekening met deze vijf feiten voor je een date binnenlaat in je appartement:

 

1. Mannen haten briefjes aan de muur

Wat mannen liever niet zien in je appartement? Quotes. Je lijfspreuk op een post-it op je badkamerspiegel geeft jou misschien een goed gevoel, maar je date krijgt er de kriebels van.
 

2. Vrouwen hebben een hekel aan een kaal appartement

De grootste afknapper voor een vrouw is een appartement dat leeg oogt. Ook van lelijke kleuren en kasten vol met videospelletjes zijn we geen fan.
 

3. Keukenmateriaal en foto’s zijn een pluspunt

Zelfs al ben je geen held in de keuken, zorg er op z'n minst voor dat je weet waar de wijnglazen staan. Vrouwen zijn blijkbaar onder de indruk van een gevulde keuken. Wil je nog betere punten scoren? Familiefoto’s, kunstwerken, boekenrekken en huisdieren doen het goed. Wie wordt er nu niet verliefd op een schattige hond of kat?
 

4. Opruimen is een must

Geen verrassend resultaat. 84% van de deelnemers ruimt hun appartement op voor er iemand op bezoek komt. De 16% die níét schoonmaakt zouden hoofdzakelijk mannen zijn.
 

5. Je badkamer is niet zo belangrijk

Meer dan de helft van de testpersonen is van mening dat de badkamer niet netjes moet zijn voor een date. Voor 42% mag de badkamer eruitzien alsof hij een goede poetsbeurt kan gebruiken. Een borstel vol haren blijkt dus geen deal breaker te zijn.

 

Bron: Bustle.com

Nog leuke onderzoeken:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '