Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Giphy

Wetenschappelijk bewezen!

Rare mensen geraken sneller aan een lief

Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die een beetje raar zijn sneller aan een lief geraken. Hé het is dik oké om anders te zijn dan de rest!

Volgens een studie zou het mannelijke geslacht ons aantrekkelijker vinden als we een beetje gek zijn. De onderzoekers vroegen aan verschillende testpersonen, zowel heteroseksueel als biseksueel, om op online datingsites mensen te selecteren. Vervolgens moesten ze hun ideale partner voorstellen en een date beschrijven met die personen.

 

Zowel bij mannen als bij vrouwen waren er gelijkaardige resultaten. Hun voorkeur ging niet uit naar een partner die een gelijkaardige kledingstijl of mening had. Het komt erop neer dat mensen die een tikkeltje gek zijn en niet volgens de regels leven een voordeel hebben op vlak van dating. Zo blijkt dat het stereotype beeld van de girl next door toch niet helemaal blijkt te kloppen.

 

Tijdens een girls' night out gaan we vaak helemaal los en dat zouden we ook in het gezelschap van mannen moeten doen. Laat die verlegenheid voor wat ze is en laat het wild child in jou naar boven komen.

 

De studie werd gepubliceerd in the Personality and Social Psychology Bulletin reports.

 

Nog meer interessante onderzoeken:
 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '