Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Wist jij het meteen?

BEWEZEN: liefde op het eerste gezicht bestaat écht

Je bent met je telefoon bezig, plots kijk je omhoog en zie je de man van je leven staan. Het klinkt te goed om waar te zijn, maar als we de wetenschap mogen geloven, kan het dus wel. Liefde op het eerste gezicht bestaat dus écht, alleen is het omgekeerde helaas ook mogelijk.

Volgens de universiteit van Freiburg weet je al na een milliseconde of iemand leuk is of niet. Psycholoog Bastian Schiller deed onderzoek naar de onbewuste processen die we gebruiken om sociale gegevens zoals sympathie of afkeer te beoordelen. Je kan dus ook weten of iemand niet je ding is na slechts enkele seconden.
 

Om dit te onderzoeken, maakten Schiller en zijn team gebruik van de ‘Implicit Association Test’. Dit is een psychologische test waarbij men de sterkte van iemands automatische reactie gaat testen. Zo kunnen ze zien hoeveel tijd een persoon nodig heeft om een beeld te vormen over iemand anders.
 

En het antwoord is...

...dat we het meteen weten. Hoe onrealistisch liefde op het eerste gezicht ook mag zijn, kan het volgens de wetenschap zeker voorkomen. Het minder goede nieuws is dan wel dat ook ‘haat’ op het eerste gezicht bestaat.

 

Ook dit werd wetenschappelijk bewezen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '