Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Het geheim van happy couples!

Bewezen: dit is hét belangrijkste onderdeel van een goede relatie

Er zijn zo veel redenen waarom bepaalde relaties echt goed werken, denk aan wederzijdse aanbidding en vertrouwen, goede seks, een gedeelde Narcos-verslaving... Maar nieuw onderzoek heeft gevonden dat er één bepaald iets is wat ervoor zorgt dat je zeker met je bae samenblijft.

Twee nieuwe studies die gepubliceerd werden in 'The Journal of Social and Personal Relationships' tonen aan dat koppels die een hoge waarde geven aan vriendschap met hun partner, verliefder, meer betrokken en meer tevreden zijn met hun seksuele leven dan zij die geen vriendschap onderhouden met hun wederhelft.

 

Dedication first

In een eerste studie bevroegen onderzoekers aan de Purdue University 190 studenten die gemiddeld 18 maanden een relatie hadden om te achterhalen hoe toegewijd ze waren in hun relaties, hoeveel ze er zelf in geïnvesteerd hadden en waar ze hoopten dat hun relatie toe zou leiden in de toekomst.

 

De onderzoekers volgden de studenten vier maanden lang, om er dan bij uit te komen dat maar liefst 27% niet meer met diezelfde persoon samen was. Wanneer de wetenschappers een duik namen in de resultaten van de enquête, ondervonden ze dat degenen die nog samen waren, meer waarde hechtten aan vriendschap, romantiek, liefde en seksuele bevrediging.

 

Nieuwe ervaringen

Voor de tweede studie bevroegen de onderzoekers 184 studenten die ten minste 16 maanden een relatie hadden om te beoordelen hoeveel waarde zij hechten aan gezelschap, seks, veiligheid, zelfverbetering en nieuwe ervaringen met hun partner. Zij die zeiden dat vriendschap cruciaal was in een relatie, scoorden ook hoger op romantiek en seksuele bevrediging.

 

Conclusie: aantrekkingskracht is een belangrijk onderdeel in een relatie, maar als je voor lange tijd samen wil blijven met je partner, is het een goed idee om iemand te daten die ook perfect als bestie de test zou doorstaan. De sleutel tot een goede relatie is duidelijk vriendschap.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '