Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Zijn jullie Netflix official?

Bewezen: dit is de impact van televisieseries op je liefdesleven

Niets leuker dan thuiskomen en samen met je lief op de zetel ploffen voor een avondje bingewatchen. Netflix deed een onderzoek naar dat kijkgedrag en het succes van jullie relatie. De resultaten zijn best wel verbluffend.

Uit het onderzoek van Netflix blijkt namelijk dat 51% pas een Netflixaccount wil delen van het moment dat de relatie officieel genoemd wordt. Bij 17% moet er zelfs sprake zijn van een verloving of huwelijk vooraleer jullie 'Netflix official' worden.

 

A modern showmance

Op zoek naar een ijsbreker op je eerste date? Films (69%) en series (63%) zijn véél populairder dan praten over werk, sport of politiek. Duh... Meer nog: 25% van de deelnemers gaf zelfs aan dat een potentiële lover minder of meer aantrekkelijk wordt op basis van de favoriete serie van die persoon. Het hart van 34% van de mannen zal sneller kloppen wanneer hun crush bijvoorbeeld naar 'House of Cards' kijkt, terwijl vrouwen toch ietsje moeilijker te overtuigen zijn (19%). Meer dan de helft van de ondervraagden zette zelfs met opzet hun favoriete films en series op hun datingprofiel om potentiële huwelijkskandidaten aan te trekken.

 

Stream together, stay together

Uit het onderzoek blijkt ook dat personen met een vaste relatie samen naar een serie kijken als een van hun favoriete bezigheden beschouwt. 58% geeft zelfs toe zich verbonden te voelen met hun partner terwijl ze naar Netflix kijken. Cute! Misschien zijn deze 9 series om met je lief te bekijken, iets voor jou?

 

[sm-rambla-embed][YOUTUBE_pWCOwJD0r9w][/sm-rambla-embed]

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '