Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Vooral nummer drie kunnen we niet genoeg benadrukken!

9 mythes over het vrouwelijk orgasme doorprikt

De redactie

‘Your body is a wonderland’ zingt John Mayer en hij heeft groot gelijk. Het vrouwelijk lichaam blijft een raadsel, maar stukje bij beetje proberen we dit mysterie te ontrafelen. Er bestaan vooral veel misverstanden over het vrouwelijk orgasme en de volgende mythes moeten dringend de wereld uit!


Goede seks = een orgasme


Je kunt genieten van seks zonder op het einde tot een climax te komen. Dat een orgasme uitblijft, betekent dus niet meteen dat een vrouw niet heeft genoten van de vrijpartij. Dit brengt ons trouwens meteen bij een tweede mythe.

Iedereen is in staat een orgasme te krijgen


Het orgasme van een vrouw is net zo belangrijk als dat van een man. Alleen is niet iedereen in staat een orgasme te krijgen. Naar schatting ervaart 10 tot 15 procent van de vrouwen nooit een orgasme in haar leven. Als dit bij jou het geval is, ben je dus zeker niet alleen! Zoals in puntje één al werd vermeld, draait seks vooral rond het genieten van elkaar. Het belangrijkste is dat je seks hebt met wederzijdse toestemming en het veilig doet.

Een orgasme faken om je partner goed te doen voelen is oké


Doe dit nooit (meer)! Een orgasme faken is slecht voor beide partijen. Je verwaarloost hierdoor niet enkel je eigen seksuele behoeftes, ook voor hem is dit een slechte zaak. Hoe kan hij bijleren over hoe hij jou wél kan laten klaarkomen, als je op deze manier liegt tegen hem? Want jawel, faken is in principe hetzelfde als liegen. Stel je voor hoe hij zich zou voelen als hij het te weten kwam. Dus laten we hem, onszelf, en de rest van de maatschappij een plezier doen en allemaal collectief stoppen met orgasmes te faken.

Vrouwen ervaren nooit ‘blue balls’


De pijn die voortkomt uit het niet bevredigen van seksuele verlangens, beter bekend als ‘blue balls’, wordt niet enkel ervaren door de mannelijke populatie. Wanneer we opgewonden zijn, vloeit er extra bloed naar onze geslachtsorganen. Zowel mannen als vrouwen kunnen zich ongemakkelijk voelen wanneer er geen uitlaatklep is voor die opgewondenheid.

Masturberen verpest de seks met je partner


Masturberen is juist goed voor je relatie! Door je eigen lichaam te verkennen, leer je jezelf beter kennen. Eenmaal je weet waar jij het meeste van geniet, kan je deze informatie delen met je partner. Zo wordt de seks die je samen met hem hebt alleen maar beter. Win-win!

‘Squirting’ bestaat niet echt


Squirting is een term voor vrouwelijke ejaculatie en het is een heel normaal neveneffect van seks. Je hoeft je dus zeker niet te schamen als bij jou een witte vloeistof vrijkomt net voor je orgasme.

Iedereen is in staat een orgasme te krijgen door penetratie


Dit is misschien wel de meest hardnekkige mythe van allemaal. Er zijn veel vrouwen die niet klaarkomen door enkel vaginale penetratie. Het heeft allemaal te maken met de afstand tussen de clitoris en de opening van de vagina, hoe kleiner deze afstand, hoe groter de kans dat je klaarkomt door penetratie. Je kunt een vibrator gebruiken of op een andere manier je clitoris stimuleren om tot een orgasme te komen.

Iedereen kan meerdere orgasmes krijgen


Je hebt vast al gehoord dat sommige vrouwen meerdere orgasmes na elkaar kunnen krijgen. Proficiat indien jij tot die gelukkige club van 15 procent behoort, het is jou zeker gegund! Als je dit nooit hebt ervaren, kan dit absoluut nog komen naarmate jij je lichaam beter leert kennen, al is die kans statistisch gezien eerder klein.

De seks is gedaan wanneer de persoon met een penis klaarkomt


Aan iemand met deze ingesteldheid kan je beter meteen de deur wijzen.

[td_smart_list_end]

https://giphy.com/gifs/beyonce-boy-bye-sorry-mv-26uf1obq3ifbbixVK

 

Bron: Allure


 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '