Home LOVE & SEX AHA: deze gouden combinatie is dé sleutel tot het vrouwelijk orgasme

AHA: deze gouden combinatie is dé sleutel tot het vrouwelijk orgasme

Het zou de kans op een orgasme met maar liefst 80(!) procent doen stijgen

Shutterstock
Dat mannen en vrouwen een andere aanpak nodig hebben – zeker in de slaapkamer – is al een tijdje duidelijk. Alleen bestaat er over het vrouwelijk orgasme nog altijd onduidelijkheid, maar dankzij een groepje wetenschappers is dit voorgoed verleden tijd. Dit ‘gouden trio’ van technieken is namelijk hét succesrecept. Vanavond eens proberen?

Een groepje wetenschappers uit Amerika ging op onderzoek uit. In een online-enquête vroegen ze aan meer dan 52.000 mensen (alle respondenten waren tussen de 18 en 65 jaar oud) wat hét geheim van een vrouwelijk orgasme is. Wat blijkt nu? Blijkbaar is een combinatie van verschillende vormen van stimulatie – ‘het gouden trio’ – de sleutel tot succes. Een mix van intens kussen, genitale stimulatie en orale seks zou de kans op een climax met zo’n 80 procent verhogen.
 

Bij heteromannen hebben dit soort stimulansen trouwens weinig effect. Uit de studie blijkt dat 95 procent van alle mannen al klaarkomt tijdens de seks en dat andere elementen zoals verschillende standjes of opwindende woordjes niet veel nut hebben. Bij 20 procent van de vrouwen blijkt dit wel effectief te zijn.
 

Niet op dezelfde golflengte

Verder blijkt dat de mannelijke respondenten vrijwel altijd tot een hoogtepunt komen. Bij vrouwen is dit maar bij 65 procent van de ondervraagden het geval. Ook zitten we duidelijk niet altijd op dezelfde golflengte. Volgens een derde van de mannen is penetratie de beste manier om een vrouw te doen klaarkomen, maar als we naar de eerder genoemde resultaten kijken, is dit niet het geval. Slechts 35 procent van de vrouw krijgt een orgasme door pure seks en bij 44 procent lukt het zo zelfs helemaal niet.
 

Bij biseksuele en lesbische vrouwen lukt het trouwens vaker om een orgasme te krijgen. Bij biseksuele vrouwen is dit zo’n 66 procent en bij lesbische koppels zien we dit getal al stijgen tot 86 procent. Dit komt volgens de onderzoekers omdat een vrouwelijke partner de noden van een andere vrouw beter aanvoelt.
 

Enkele laatste tips

Kan jij (of je partner) nog wat extra hulp gebruiken? Dan zijn er nog een paar kleine dingetjes die je kan doen om de kans op een orgasme te doen stijgen. Ook sensuele berichtjes en bepaalde verzoeken kunnen helpen om een hoogtepunt te bereiken. Probeer dit allemaal maar eens goed uit vannacht, want vrouwen die vaker klaarkomen, voelen zich ook beter in hun relatie. Een win-winsituatie als je het ons vraagt!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.