Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Thinkstock

Good to know...

8 weetjes over seks die we vroeger al wilden weten

Hoe onze menstruatiecyclus in elkaar zit, welke anticonceptiemiddelen er bestaan en hoe je een condoom rond een banaan doet, dàt leerden we al op school. Maar deze 8 dingen hadden we ook veel vroeger willen weten.

1. Dat simultaan klaarkomen écht niet de normaalste zaak van de wereld is. Romantische films beweren natuurlijk veel. Maar met deze tips & tricks maak jij héél misschien je eigen Hollywoodfilm..

2. Dat je na de seks zelden in elkaars armen in slaap valt, zoals Hollywood ons zo graag wil doen geloven. Meestal zal je je willen opfrissen of zal je de boel willen opkuisen. En misschien ook even Facebook checken. Uit onderzoek blijkt nochtans dat je relatieer baat bij heeft als je na de seks nog even knuffelt.
 

3. Dat je na de seks altijd naar het toilet moet gaan, omdat je zo een blaasontsteking kan vermijden. Tijdens het vrijen kunnen bacteriën in de blaas terechtkomen, maar als je plast, gaan die er snel weer uit.
 

4. Dat er zoiets bestaat als vaginale scheten. Jawel, véél vrouwen hebben er weleens last van. De vaginawindjes ontstaan als er tijdens het vrijen lucht in de vagina komt. Als die lucht je lichaam weer verlaat, laat je dus een (gelukkig geurloos) scheetje. True story.
 

5. Dat een grote meerderheid van de vrouwen niet vaginaal kan klaarkomen. Dat er zelfs vrouwen zijn die helemaal niet kunnen klaarkomen. En dat dat ook niet erg is. Hier lees je meer over de 12 vrouwelijke orgasmes en hoe je ze kan bereiken.
 

6. Dat een vrijpartij niet altijd heel romantisch is of hoeft te zijn. Vijf minuten rollebollen is ook al genoeg. Perfectie is zo saai. Ga voor een vluggertje!
 

7. Dat mensen seks hebben voor enorm veel verschillende redenen.
 

8. Dat je na de seks een 'wet spot' krijgt in bed. Logisch ook, als je vagina nat wordt, maar niet zo aangenaam.

* En we denken in bed niet altijd aan de seks zelf… Hier lees je wat we allemaal al gedacht hebben tijdens de seks.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '