https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Getty

Wie zijn wij om de wetenschap tegen te spreken?

7 wetenschappelijke redenen om elke dag seks te hebben

Elke dag vrijen is niet evident, maar het heeft wel zo zijn voordelen. Je leeft langer, wordt minder snel ziek en het maakt je slimmer. En dit is nog lang niet alles! Hier zijn 7 wetenschappelijke redenen om elke dag met je hubby, lief of scharrel onder de lakens te duiken.


 

1. Seks verkleint zijn risico op prostaatkanker


Volgens een studie van de Harvard Medical School zouden mannen die vaak klaarkomen minder risico lopen om prostaatkanker te ontwikkelen. Het risico zou zelfs met zo’n 22 % dalen.

2. De kans dat je een verkoudheid krijgt, daalt


Onderzoekers aan de Wilkes University in Penn hebben ontdekt dat personen die minstens twee keer seks per week hebben, meer antigenen vrijgeven. Het gaat onder andere om het antigen immunoglobuline A, wat helpt tegen een verkoudheid en zelfs tegen de griep.

3. Je ziet er jong en zelfverzekerd uit


De Schotse onderzoeker en psycholoog David Weeks deed research naar de leeftijd van de testpersonen. Een jury kreeg de opdracht om de leeftijd van 3500 Amerikaanse en Europeaanse mannen en vrouwen te raden. Testpersonen die drie keer in de week seks hadden, werden zeven tot twaalf jaar jonger geschat. Dit in vergelijking met personen die het twee keer in de week deden.

4. Het helpt tegen pijnlijke maandstonden


Een studie die in 2000 bij 1900 vrouwen werd uitgevoerd, zegt dat 9 % van de vrouwen masturbeert om pijnlijke krampen tegen te gaan.

5. Het stimuleert de vruchtbaarheid


Elke dag vrijen helpt om je immuunsysteem voor te bereiden op een zwangerschap. Dit blijkt uit een studie die gepubliceerd werd in Fertility and Sterility.

6. Je bloeddruk daalt en je hebt minder last van stress


Koppels die vaak vrijen hebben een lagere bloeddruk en kunnen beter om met stress. Het onderzoek werd uitgevoerd in 2005 en personen die vaak seks hebben, komen hier beter uit dan wie enkel masturbeert.

7. Seks maakt je slim


Verschillende onderzoeken (University of Maryland en de Konkuk University in Seoul) tonen aan dat ratten en muizen die vaak seks hebben, minder last hebben van stress. Zo kan hun brein beter functioneren en kunnen ze ook beter nadenken.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content