Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Slechts 30,9 % (!) van de vrouwen zou het overspel opbiechten aan haar partner.

WOW: 1 op de 4 Vlamingen is soms ontrouw

In de Seksenquête van Telefacts worden we wekelijks geconfronteerd met cijfers over ons seksleven. Zo is bijvoorbeeld slechts 6 op de 10 Vlamingen tevreden over hun bedprestaties en masturbeert slechts 1 op de 3 vrouwen (!). In de vierde en laatste aflevering draait alles rond overspel en ook hier kwamen er verrassende cijfers aan het licht.


Eerst werd er onderzoek gedaan naar het aantal sekspartners van de gemiddelde Vlaming. Om dit te achterhalen werden zo’n 1000 testpersonen tussen de 18 en 78 jaar bevraagd. Wat blijkt nu? Gemiddeld komen we uit op 5,7 bedpartners, maar bij mannen ligt dit cijfer hoger dan bij vrouwen. Mannen komen aan 7,3 partners en vrouwen houden er gemiddeld 4,4 sekspartners op na.

(On)trouw


Uit het onderzoek blijkt ook dat er regelmatig overspel gepleegd wordt. Zo geeft 1 op de 4 Vlamingen (oftewel 26 %) toe dat hij of zij zijn of haar partner al een keertje bedrogen heeft. Ook hier komen mannen op een hoger percentage uit. 30 % bedriegt zijn partner, dit ten opzicht van 22 % bij de vrouwen.

Als mannen hun lief bedriegen, gaat het in 50 % van de gevallen om een onenightstand. Bij vrouwen ging het bij de meerderheid (zo’n 53 %) om een affaire. Ook zijn we er nadien niet altijd even eerlijk over. Slechts 36 % zou zijn of haar misstap opbiechten aan zijn of haar partner. Als we mannen en vrouwen vergelijken, dan zien we dat 40 % van de mannen eerlijk is tegenover 30,9 % van de vrouwen.

Derde partij


Wat als er nog iemand anders van het bedrog weet? 53 % van de ondervraagden zou de bedrieger aanspreken over zijn gedrag, maar in de omgekeerde richting ligt dit percentage een stuk lager. 75 % van de Vlamingen zegt niets tegen de bedrogene.

Last but not least deed Telefacts ook onderzoek naar datingapps in zijn Seksenquête. 1 op de 5 Vlamingen heeft al eens een date gehad via sociale media of via een applicatie. Hier zou het slechts bij 6 op de 100 ondervraagden om een seksdate gaan.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '