Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Thinkstock

Let's talk sex.

17 dingen die je niet wist over je orgasme

Dat het heerlijk is, dat weet je. En dat het niet altijd even makkelijk is om er eentje te krijgen, dat weet je ook. Maar er zijn nog wat dingen die je níét over het orgasme weet. Wij geven je alvast 17 ohja-weetjes.

1. Er bestaan verschillende soorten orgasmes. Het clitoraal orgasme ken je – hopelijk – wel. Het vaginale orgasme is al iets mysterieuzer. Het dubbele orgasme – tegelijkertijd vaginaal én clitoraal klaarkomen – en tot slot: het begeerde meervoudig orgasme waardoor je onverwachts méér dan een keertje klaarkomt, yay!

 

2. Gevoelige borsten? Laat hem er eens werk van maken, want... het borstorgasme – klaarkomen enkel en alleen door stimulatie van de borsten – is géén fabeltje.

 

3. Een voorspel van minstens 10 à  20 minuten vergroot de kans op een orgasme bij vrouwen aanzienlijk. Jawel mannen, jullie hebben het goed gelezen: MINSTENS 10 à 20 minuten.

 

4. De beste techniek om een vaginaal orgasme te krijgen is – tromgeroffel – orale seks. Nog beter: jij blijft rechtstaan terwijl hij zich op z'n hurken tussen je benen laat gaan.

 

5. Vrouwen die geregeld masturberen, krijgen makkelijker een orgasme. #goedexcuus

 

6. Een orgasme duurt gemiddeld 15 à 20 seconden, maar kan – mits wat oefening – gerekt worden tot 2 minuten.

 

7. Van een reeks buikspieroefeningen kan je een orgasme krijgen (studie gepubliceerd in Sexual and Relationship Therapy).

 

8. Lawaai maken vergroot je kans op het krijgen van een hoogtepunt. #Jaaaa

 

9. 60 procent van de vrouwen fakete al eens een orgasme. #oeps

 

10. Vrouwen met een vaste relatie krijgen makkelijker een orgasme dan vrouwen met verschillende losse sekspartners.

 

11. Vrouwen met stress hebben minder kans op een orgasme tijdens het vrijen. #inademen #enuitademen

 

12. Men schat dat zo'n 10 procent van de vrouwen nog nooit een orgasme had.

 

13. Je hebt het meeste kans op een orgasme door op z'n hondjes te vrijen. #tisgenoteerd

 

14. Je orgasmes worden beter met de jaren. Ja hoor, vrouwen tussen 80 en 99 jaar hebben zéér goeie orgasmes, nog een beetje geduld dus... (studie gepubliceerd in The American Journal of Medicine).

 

15. Een orgasme kan je van de hik genezen. Masturberen tegen de hik? Waarom niet! Ook deze kwaaltjes worden verholpen door een orgasme.

 

16. Door klaar te komen kan je een 'welriekende' adem krijgen. Volgens Theodoor Hendrik Van de Velde, Nederlands gynaecoloog, kan je in de adem van een vrouw, een uur na 'de daad' nog een zweempje zaad ruiken. Euh, even op een muntje zuigen, dus.

 

17. Een man die ejaculeert kan zijn sperma 2,4 meter ver 'schieten'. Zo mat dr. Alfred Kinsey, die mannen op een rijtje zetten en ze om ter verst liet ejaculeren. #hihi

 

Let's talk about sex!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '