Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Vergeet die vervelende schaafwondjes!

Last van schurende dijen onder je zomerjurkje? Met deze tips maak je er komaf mee 

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Hoewel we spontaan een glimlach op ons gezicht krijgen als de temperaturen de hoogte in klimmen, vinden onze dijen die hitte maar niks. Ja, we kunnen eindelijk ons favo zomerjurkje weer aan, maar daardoor schuren onze bovenbenen wel vaak tegen elkaar met vervelende schaafwondjes tot gevolg! Toch zijn er verschillende trucjes die ervoor kunnen zorgen dat je dijen niet in brand lijken te staan.

First things first: schurende bovenbenen hebben absoluut niets te maken met je gewicht. Alle vrouwen wiens dijen elkaar raken, kunnen er tijdens de zomermaanden last van hebben. Het is dus niets om je over te schamen, maar het kan je dag wel flink verstoren. Hoog tijd om je die vervelende pijn dus te besparen, en daarbij kunnen deze middeltjes misschien wel de redding voor jou zijn!

Dijenbanden

Wie dit titeltje leest, denkt meteen aan die sexy stay-ups die je op een zwoele avond weleens in de slaapkamer draagt. Hoewel die ook een oplossing kunnen zijn voor jouw huidirritatie dragen wij onder onze zomerjurkjes liever geen panty’s. Gelukkig verkopen heel wat lingeriezaken ook gewoon dijenbanden, en dat in de meest uiteenlopende stofjes: van verleidelijk kant tot een zacht microstofje. Zorg er wel voor dat je een exemplaar kiest met siliconen randjes aan de binnenkant. Zo blijven ze de hele dag goed zitten! Ook als je weer moet rennen om je tram of trein te halen...

Fietsbroekjes of slipjes met lange pijpen

Dat sommige items niet langer enkel in de sportschool gedragen worden, hoeven we je vast niet meer te vertellen. Deze lente werden jeansshorts en linnen broeken al ingeruild voor fietsbroekjes, en dat is deze zomer niet anders. Hoewel je ze misschien nog niet als een volwaardige broek kan aanzien, komt dit trendy kledingstuk wel handig van pas om die vervelende schaafwondjes te voorkomen. Draag ze in een neutrale kleur onder je zomerjurkjes- en rokken zodat ze zeker en vast niet opvallen. Laat je dit trendstuk liever links liggen? Opteer dan voor een slip met iets langere pijpen of haal gewoon je shapewear uit de kast.

Talkpoeder

Nee, je leest geen artikel over de verzorging van babybilletjes. Talkpoeder werkt ook prima voor jouw schurende bovenbenen. Het poeder absorbeert vocht, waardoor je benen perfect droog blijven. Een nadeel is dat je voorzichtig te werk moet gaan bij het aanbrengen, want je wil natuurlijk geen witte vlekken op je jurkje of rok.

Anti-wrijvingsspray

Ben jij niet zo’n fan van huismiddeltjes? Dan kan je misschien weleens een anti-wrijvingsspray proberen. Die laat namelijk een beschermend laagje achter op je huid dat wrijving tegenhoudt en dus schaafwondjes voorkomt. Laat de spray wel goed drogen voor je de deur uitgaat en neem hem desnoods mee in je handtas voor een langdurige bescherming. Zeker als je van plan bent om een flinke inspanning te doen

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '