Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Being fat is not beautiful. It's an excuse', stond er te lezen.

Webshop Revolve zwaar onder vuur door sweater met opmerkelijk opschrift

Webshop Revolve werd woensdag het mikpunt van kritiek op sociale media. De reden? Een sweater met een opmerkelijk opschrift: ‘Being fat is not beautiful. It’s an excuse’. Een heel verkeerde boodschap volgens critici, een statement naar internettrollen volgens de ontwerper…


Het was de 19-jarige Britse Florence Given die op woensdag een post op Instagram plaatste van een sweater van webshop Revolve. Een sweater met de opmerkelijke boodschap ‘Being fat is not beautiful. It’s an exuse‘. Geen wonder dat de Instagrampost al snel massaal gedeeld werd door critici die Revolve niet wilden sparen. En met succes. Revolve liet gisteren weten dat de sweater uit het aanbod wordt geschrapt.

Boodschap tegen cyberpesten


Hoewel het volgens de ontwerper, het Amerikaanse label LPA, nooit de bedoeling was om mensen te kwetsen, besloten ook zij de sweater uit de handel te halen. ‘De trui maakte deel uit van een collectie die de echte, vaak wrede commentaren van internettrollen gaven aan beroemde modellen en actrices als Lena Dunham, Emily Ratajkowksi, Cara Delevingne, Suki Waterhouse en Paloma Elsesser’, laat het label weten. En ja, ook de aandachtige kijker kon die boodschap lezen op de sweater, al was het in een véél kleiner lettertype. ‘We wilden een sterk statement brengen tegen de cultuur van vandaag, tegen de normaliteit van cyberpesten. Maar onze goede bedoelingen zijn volledig misgelopen’, klinkt het nog.

Revolve LPA sweater

Foto: Revolve


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '