Home Body & Mind OH OW: de nieuwe filmposter van ‘Sneeuwwitje’ doet aan bodyshaming

OH OW: de nieuwe filmposter van ‘Sneeuwwitje’ doet aan bodyshaming

Twitter @Tess_Holliday
Binnenkort verschijnt er een remake van de klassieke Disneyfilm 'Sneeuwwitje' in de cinemazalen. Maar de filmposter van 'Red Shoes & the 7 Dwarfs' werd helemaal niet hartelijk ontvangen. Zelfs Chloë Grace Moretz, de actrice die de hoofdrol insprak, is niet te spreken over deze misplaatste campagne. 

'Wat als Sneeuwwitje niet langer knap was en de zeven dwergen niet zo kort?' Deze zin staat in het groot op de nieuwe filmposter van de animatiefilm 'Red Shoes & the 7 Dwarfs'. Chloë Grace Moretz sprak de stem van Sneeuwwitje in, maar met deze campagne ging ze helemaal niet akkoord. Dat vertelt ze in geuren en kleuren op Twitter. 

Chloë was helemaal niet op de hoogte van deze filmposter. Ze was dan ook enorm kwaad toen ze deze versie zag verschijnen en dat heeft ze dan ook laten weten aan de producers van de film.

Spijt komt altijd te laat…

De poster kreeg veel kritiek op Twitter. Ook plussize model Tess Holliday was geschrokken toen ze de filmposter zag. 

Ondertussen hebben de producenten van de film spijt van hun kwetsende boodschap en daarom hebben ze de campagne ingetrokken. 'We waarderen de kritiek en hebben spijt van deze misplaatste reclame', vertelt producent Sujin Hwang aan Entertainment Weekly.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.