Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Ook je vriendje kan deze tips dus goed gebruiken!

AHA: zo verklein je die gênante zuigplek zonder make-up te gebruiken

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Oeps! Je lief heeft je net iets té innig gekust en jij hebt daar een grote en gênante zuigzoen aan overgehouden. Wat nu? Volgens deze tips verklein je dat irritante plekje zonder make-up te gebruiken!


Je kan natuurlijk ook meteen een sjaal rond je nek zwaaien en een hele dag met okselvijvers rondlopen als blijkt dat je een zuigzoen aan jullie laatste date hebt overgehouden. Maar gelukkig gaf dermatoloog Doris Day ook enkele nuttige tips aan onze collega’s van Cosmopolitan om die zuigplek te verkleinen.

1. Ijsprinses


Door met een ijsblokje – of raketijsje voor de liefhebbers – op de plek te duwen, zou die vanzelf verkleinen. Dat komt omdat de beschadigde adertjes door de koudeshock stoppen met bloeden. Leg het ijs tien seconden op het plekje en herhaal dat een aantal keer. You go, ice queen! Tip: stop de ijsblokjes in een washandje, zodat je de huid net niet nog meer beschadigt.

2. Let’s go bananas


Het klinkt gek, maar ook de schil van een banaan kan een wondermiddel zijn. De binnenkant van de schil heeft een verkoelend effect, waardoor de bloedcirculatie beter verloopt en de plek kleiner zal worden. Leg die schil ongeveer 30 minuten op de zuigzoen en herhaal dat een aantal keer. Et voilà: bye bye, zuigplek!

3. Borstelen die handel


Neem een nieuwe tandenborstel uit de kast en maak er voorzichtig cirkelvormige bewegingen mee op het plekje. De zachte haartjes van de borstel hebben een masserend effect, waardoor de bloedcirculatie opnieuw gestimuleerd zal worden en het plekje grotendeels vanzelf zal verdwijnen.

4. Aloë vera for the win


De vochtinbrengende crème van de plant staat bekend om zijn helende eigenschappen. Om het zuurstoftekort in de wonde te verminderen, moet je de crème of gel minstens tien minuten laten inwerken. Daardoor zal het beschadigde plekje kalmeren, de pijn verminderen en de zuigzoen uiteindelijk verkleinen. Oef!

Ben je zelf iets te wild geweest? Ook je vriendje kan deze tips perfect gebruiken. Zo hoeft hij zich niet te schamen voor de zuigzoen, of voor de foundation die je in zijn hals hebt gesmeerd.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '