Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Ayo Ogunseinde via Unsplash

Als jullie niet normaal met elkaar kunnen praten, kan je best even weggaan.

Zó vermijd je een hevige ruzie met je lief

Soms kan een discussie met je lief een béétje uit de hand te lopen. Er zijn een paar dingen waar je aan moet denken om te zorgen dat het geen heftige ruzie wordt.

1. Luister


Laat elkaar uitpraten en luister goed naar wat de ander te zeggen heeft. Het heeft geen zin om door elkaar te praten als je het niet eens bent met elkaar. Als je naar hem/haar luistert, kan je misschien beter begrijpen wat hij/zij vindt en denkt.

2. Laat het even rusten


Wanneer de emoties echt te hoog oplopen en jullie niet normaal met elkaar kunnen praten, kan je best even weggaan. Als jullie beide rustig zijn geworden en hebben nagedacht over de ruzie wordt het uitpraten ervan ook makkelijker.

3. Verplaats je in hem/haar


Bedenk waarom jouw lief zo reageert of waarom hij/zij die mening heeft. Ga na of jij ook zo zou reageren als hij/zij dat bij jou deed. Zo kun je je beter in hem/haar verplaatsen en is de kans op een discussie veel kleiner!

4. Gevoelens


Uit je gevoelens! Als je boos bent en hij/zij weet niet waarom, kan hij/zij er ook niks mee. Vertel hem/haar waar je mee zit zodat jouw vervelende gevoel minder kan worden als jullie erover praten.

5. Verwijt hem/haar niets


Als je hem/haar alles gaat verwijten voelt hij/zij zich aangevallen en gaat hij/zij in de verdediging. Uiteindelijk zal er ruzie ontstaan. Bedenk ook wat jij zelf fout hebt gedaan!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '