Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
trouw italie
© Elke Van den Ende

‘Een plaatsje aan tafel bij chef Giorgia Eugenia Goggi krijgen is bijna even moeilijk als tickets voor Tomorrowland scoren, dus we zijn fier dat het ons gelukt is.’

Frieke & Joris: ‘Aan bloemen ben je snel enkele duizenden euro’s kwijt’

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

In onze rubriek Wedding Wednesday laten we elke week een lezeres aan het woord over haar huwelijk. Wat maakte haar bruiloft zo speciaal? Welke herinnering zal haar altijd bijblijven? Vandaag is het de beurt aan Frieke en Joris. Het koppel organiseerde een heus wedding weekend in Italië!

Identikit

  • Het koppel: Frieke (32) & Joris (34)
  • Ze waren tien jaar samen toen ze elkaar het jawoord gaven.
  • Het aanzoek vond plaats in maart 2023, tijdens hun reis naar de Filipijnen. Joris vroeg Frieke ten huwelijk in een transparante kajak in een lagune in Siargao. Samen met 65 vrienden en familieleden organiseerden ze op 26 juli 2025 een wedding weekend in Italië, een van hun favoriete landen. Op 6 september 2025 volgde er nog een feestje, toen ze in Antwerpen voor de wet trouwden.

De bruiloft

‘Ons driedaagse huwelijk voelde als het mooiste weekend van ons leven. Het klinkt cliché, maar is wel waar. Voor ons was het belangrijk om onze gasten een echt vakantiegevoel te bezorgen, zodat wij én zij ten volle konden genieten van het samenzijn, het lekkere eten en drinken... Elk moment voelde helemaal “wij”. Nu, maanden later, zijn we er nog steeds van aan het nagenieten.

Ons driedaagse huwelijk voelde als het mooiste weekend van ons leven.

Hoewel alles tot in de puntjes geregeld was, het hele huwelijk een plaatje was en alles tijdens dat weekend perfect in elkaar klikte, waren het voor ons toch de blijvende mooie herinneringen die we dat weekend samen met vrienden en familie maakten, die écht tellen. Alles mag nog zo mooi zijn; als je gasten zich niet amuseren, doet dat er niet toe. Het was fantastisch om een weekend te kunnen doorbrengen met alle personen die we het liefst zien.’

Friekes tip

‘Kies voor een concept dat helemaal “jullie” schreeuwt. Wij zijn levensgenieters, dus een goed feestje en lekker eten en drinken waren prioriteit. Daar hebben we dan ook bewust wat meer budget in gestoken. Werk ook zeker met een weddingplanner. Wij kozen voor The Beloved Nomad. Het was een investering, maar die was voor ons de moeite waard. We hebben op die manier echt kunnen genieten en hoefden ons eigenlijk nergens zorgen over te maken. Voor iemand als ik, die alles graag onder controle heeft, is dat echt een grote meerwaarde. Je moet wel dingen kunnen loslaten, maar met zulke toppers in hun vak was dat voor ons geen probleem. Ten slotte: investeer in foto én video. We kozen voor een erg goede fotograaf, een contentcreator en een videograaf. De contentcreator was een twijfelgeval om in te investeren, maar achteraf gezien is het wel écht een meerwaarde om je dag in bewegend beeld te herbeleven.’

Wat Frieke achteraf gezien liever anders had gedaan

‘We hebben best wat budget in onze uitnodigingen gestoken. We hadden zowel een fysieke save the date als een uitnodiging. Dat viel qua drukkosten en verzending toch duurder uit dan verwacht. Ze waren prachtig, maar achteraf gezien belanden ze misschien helaas te vaak in de vuilnisbak. Wij hebben ook bewust niet voor fysieke bedankjes gekozen. Op het einde van het feest wordt dat snel vergeten, dus dat is letterlijk weggesmeten geld.’

Waar Frieke het meest van schrok wat het kostenplaatje betreft

‘Een klassieker: bloemen. Ze zijn best duur, dus je bent er snel enkele duizenden euro’s aan kwijt. We hadden het geluk dat onze locatie niet superveel opsmuk nodig had en dat we met de juiste keuzes toch iets unieks konden verwezenlijken. Maar als je ziet hoe lang zo’n team daarmee bezig is en hoeveel liefde ze erin steken, begin je ook meer begrip te krijgen voor de prijzen.’

De ‘welcome aperitivo’

‘Voor ons was het echt belangrijk dat het weekend ook voor onze gasten een belevenis was. Daarom begonnen we ons wedding weekend op vrijdag met een echte welcome aperitivo. Terwijl de zon langzaam over Ostuni zakte, genoten wij in een biologische tuin aan de stadsrand van heerlijke Italiaanse wijnen en hapjes. Het was echt magisch! Een wijntruck, een oude omgebouwde ape truck en een lokale vlees- en kaashandelaar zorgden voor heerlijke aperitivo. Het was de ideale start van het weekend, en zo leerden de gasten elkaar ook al kennen voor de grote dag. De aperitivo is – zoals verwacht – een beetje uit de hand gelopen. Om middernacht belandden we in een lokale wijnbar in de stad en dansten we op de tafels. Het was een onvergetelijke eerste dag.’

trouw italie
© Elke Van den Ende

De locatie

‘Onze trouwdag zelf vierden we in Masseria Moroseta, een prachtige moderne masseria (landhuis, red.) die op een op een heuvelrug ligt, met uitzicht op de Adriatische zee. We wilden niet de typische Italiaanse villa, maar echt iets wat uniek en helemaal “wij” voelde. Het gebouw is prachtig ontworpen, en de keuken behoort tot de beste van Puglia. We wilden de stijlvolle eenvoud van de masseria helemaal tot z’n recht laten komen met een minimale maar doordachte styling in groen, wit en oranjetinten. Het was een leuke pop of color die verwees naar de Italiaanse zon én de lokale drank!’

trouw italie
© Elke Van den Ende

De jurk en het kostuum

‘Ik denk dat ik zo’n twintigtal jurken heb gepast voor ik koos voor deze parel van Rime Arodaky. Ik kocht de jurk bij Melody Nelson en kreeg persoonlijk advies én een schets van Rime zelf, wat superfijn was. Ik wilde een jurk die minimalistisch was, maar wel dat tikkeltje extra had. En dat is deze jurk helemaal dankzij de prachtige details in Frans kant. Ik werkte de look af met een sluier en kanten handschoenen, ook van Rime Ardodaky. Mijn schoenen waren van Lola Cruz, en mijn oorbellen waren van het Franse label Gas Bijoux. Op voorhand dacht ik dat ik nooit voor een sluier zou gaan, maar blijkbaar hou ik toch van wat drama. Voor mijn haar en make-up koos ik iets wat helemaal bij mij past: losse krullen en een subtiele make-uplook. Later op de avond kleedde ik me nog in een korte feestjurk van Meshki. Joris koos voor een wit kostuum van TOD-B Tailoring.’

trouw italie
© Elke Van den Ende

De first look

‘De first look vond plaats op de trappen van de masseria. De timing van mijn haar en make-up liep wat uit, waardoor Joris met bevende knieën zat te wachten op het grote moment. We wilden onze first look intiem houden, dus die gebeurde onder ons tweetjes. Mijn favoriete moment? Toen ik van de trappen kwam en Joris zich omdraaide en tranen in de ogen kreeg.’

trouw italie
© Elke Van den Ende

De ceremonie

‘De ceremonie vond plaats in de olijfboomgaard achter de masseria. Joris’ broer, Wouter, en een goede vriendin, Loes, waren de ceremoniemeesters van dienst en regelden de plechtigheid op eigen houtje, wat toch een beetje spannend was voor ons. Een professionele spreker inhuren voelde niet juist. Wij wilden dat de mensen die we graag zien ons verhaal vertelden. Ook de speeches van vrienden en familie waren echt prachtig en met momenten hilarisch. Iedereen complimenteerde ons achteraf met onze ceremonie, wat uiteraard heel fijn is. Alleen hebben we er zelf dus niet zo veel aan bijgedragen (lacht).’

trouw italie
© Elke Van den Ende

De styling

‘Ik ben creatief en hou van design, mode, architectuur… Voor mij was de styling van ons huwelijk dus belangrijk. Samen met Aude van The Beloved Nomad kozen we voor een minimalistische, stijlvolle inkleding met de juiste speelse kleuraccenten. Alles was mooi op elkaar afgestemd: van de bloemen over de ceremonie-inrichting tot de uitnodigingen en tafelinkleding. Zo werkten we bijvoorbeeld met de combinatie bloemen en fruit. Het moest een geheel vormen zonder dat het geforceerd oogde. En dat is volgens mij wel gelukt.’

trouw italie
© Elke Van den Ende

Het eten en drinken

‘Wij zijn allebei echte foodies, en dat is ook één van de redenen waarom we gekozen hebben voor Masseria Moroseta als onze trouwlocatie. Enkele weken voor ons huwelijk zijn we nog eens ter plaatste geweest om het menu te testen en de juiste lokale, biologische wijntjes te selecteren. Van de aperitivo met huisgemaakte spritz tot het luchtige dessert: alles was om vingers en duimen bij af te likken. Chef Giorgia Eugenia Goggi is een echte artieste in de keuken en ze kookt met lokale producten en groenten en kruiden vanuit eigen tuin. Een plaatsje aan haar tafel reserveren is bijna even moeilijk als tickets voor Tomorrowland scoren, dus we zijn superblij en fier dat we deze ervaring hebben kunnen delen met onze gasten.’

trouw italie
© Elke Van den Ende

Het diner

‘Wij gaan zelf enorm graag op restaurant en wilden die restaurantbeleving ook op ons huwelijk. Daarom kozen we bewust voor een zittend diner en bediening aan tafel. De gasten namen plaats aan drie grote tafels en konden zo op Italiaanse en familiale wijze genieten van een heerlijk driegangenmenu. We kozen niet voor een zware bruidstaart, maar voor een luchtig dessert: millefeuille met limoen en verse vruchten. Het diner was zeker geen saaie bedoening, want er was ruimte voor een dansmoment op Low van Flo Rida, een knipoog naar onze toevallige ontmoeting met de wereldster in Las Vegas.’

trouw italie
© Elke Van den Ende

Het dansfeest

‘Joris en ik houden van een goed feestje op tijd en stond, dus voor ons was het dansfeest niet gewoon de afsluiter van een zalige dag, maar een waardig onderdeel ervan. Daarom kozen we er bewust voor om een Belgische dj mee te nemen naar Puglia, namelijk Yannick van Funktastix. We vonden het belangrijk dat een dj snapt dat Natalia en Fred Again perfect naast elkaar kunnen bestaan op onze dansvloer. We openden die nacht op I Wanna Be Yours van Arctic Monkeys, en daarna zijn we eigenlijk niet meer van de dansvloer af gekomen. Tijdens het dansfeest serveerden we ook nog espressomartini’s om de energie en de mood hoog te houden.’

trouw italie
© Elke Van den Ende

De stranddag

‘We sloten het weekend af zoals we het begonnen: omringd door onze vrienden en familie, en genietend van een hapje en drankje. We organiseerden een post-wedding beach lunch in Lido Bambu, een strandclub in Monopoli waar onze katercravings werden gevoed met Aperol, antipasti, pizza en vers fruit. Het was heerlijk om daarna met z’n allen te relaxen op het strand, na te praten over het weekend en te genieten van het zand en de zee. Dat vormde de perfecte afsluiter van het weekend van ons leven.’

trouw italie
© Elke Van den Ende

Foto’s: Elke Van den Ende

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '

Commerciële boodschap