Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
Foto: Belga Images

Onthoud dat je altijd een condoom mee moet nemen, zodat hij dat excuus ook niet meer kan gebruiken.

Dit doe je als hij zegt dat hij geen condoom wil dragen

Vroeg of laat zal je je klaar voelen om seks te hebben. Uiteraard wil je je dan beschermen tegen een ongewenste zwangerschap – wat je trouwens ook kan overkomen als je nooit ongesteld bent geweest – én soa’s – die je ook kan krijgen als hij ook maagd is. Maar wat doe je als hij geen condoom wil gebruiken?

1. Vraag hem waarom hij dat niet wilt


Grote kans dat hij met een flauw excuus komt, waarvoor jij een goed antwoord klaar hebt staan. Zegt hij bijvoorbeeld dat zijn piemel niet in een condoom past? Laat hem dan wat foto’s zien van mensen die al eens een condoom over hun hoofd hebben getrokken. Er bestaan er genoeg!

2. Maak hem duidelijk wat jij wil


Wees niet bang om te zeggen dat jij het liever veilig doet. Als je zeker weet dat jij een condoom wil gebruiken, zeg dat dan zonder te giechelen of te aarzelen. Als jij sterk overkomt, is er een grotere kans dat hij je gelijk geeft.

3. Neem altijd condooms mee


Een veelgebruikt excuus is dat hij geen condooms bij zich heeft. Dit is natuurlijk balen, maar zeg in dat geval dat je dan ook niet verder wil. Onthoud voor de volgende keer dat je altijd een condoom mee moet nemen, zodat hij dat excuus ook niet meer kan gebruiken.

4.Verander niet van mening


Als er een moment komt  waarop je begint te twijfelen, herinner jezelf er dan aan waarom je om te beginnen geen seks zonder condoom wilde. Het risico lijkt het misschien wel waard, maar dat is het niet. Doe geen dingen waar je later spijt van gaat krijgen. Als je toch nog twijfelt, ga je voor de hardere aanpak. Kijk even naar ‘Teen Mom OG’, ‘Teen Mom 2’ of ’16 & Pregnant’. Of typ  ‘chlamydia’ in op Google Images. De goesting zal snel over zijn.

5. Stel voor om iets anders te doen


Als hij niet van gedacht wil veranderen, stel dan voor om iets te doen waar geen condooms aan te pas komen. Gewoon een beetje kussen en stoeien dan maar? Ook leuk! (Wedden dat hij snel een minder grote mond zal opzetten?)

6. Als niets werkt, doe dan alsof je kinderen wil


‘Awww, ik ben zo blij dat je kinderen met mij wil!’ Dit moet hem vast en zeker afschrikken.

7. Vraag je af of hij goede bedoelingen heeft


Je bent gelukkig met hem, anders zou je niet verder willen. Maar als hij écht kwaad wordt wanneer je zegt dat je het met condoom wilt doen, heeft hij dan wel goede bedoelingen met je? Een goed vriendje zou je mening respecteren en geduld hebben.

Lees meer:

Partner Content

' ' ' '