Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Joanna Nix via Unsplash

Geef dat relatiedipje geen kans en maak er meteen werk van!

9 simpele hacks die jullie relatie een flinke boost kunnen geven

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Of je nog maar net de liefde van je leven op Tinder vond, jullie al meer dan 10 jaar soulmates zijn of onlangs in het huwelijksbootje stapten; de coronacrisis heeft sowieso ook op jullie relatie een zekere invloed. En nu ook de herfst in het land is en die eerste herfstdip op de loer ligt, kan jullie relatie misschien wel een boost gebruiken. Deze 9 hacks zullen jullie liefdesleven sowieso weer opkrikken, promised!

Laat weten dat je aan je lief denkt

Op zo’n druilerige maandagochtend heeft niemand zin om uit bed te komen, laat staan naar het werk te vertrekken. Laat je lief weten dat je aan hem/haar denkt en stop een ondersteunend tekstje in de brooddoos of stuur een sms’je om je partner veel succes te wensen op het werk. Heeft hij/zij een belangrijke meeting of voetbalwedstrijd? Bel je lief voor dat belangrijke moment dan even op om te laten weten dat je voor de volle 100% achter hem/haar staat en jij, ongeacht de uitkomst, sowieso zijn/haar grootste fan bent.

Ga samen sporten

En doe dat buiten de slaapkamer. Ruil die luie avond in de zetel minstens een keer per week in voor een uurtje zweten. Ga samen fitnessen of squashen en werk jullie in het zweet, hoe onaantrekkelijk dat ook mag klinken. Tijdens het sporten komen namelijk endorfines vrij die je een gelukzalig gevoel geven en de aantrekkingskracht tussen jullie twee, ongeacht hoelang jullie al een koppel vormen, weer zal vergroten.

Maak voldoende oogcontact

Hoe simpel het ook mag klinken: oogcontact is en blijft ook tijdens je relatie key. Je bouwt vertrouwen en positieve gevoelens op door in iemands ogen te kijken. Maak er dus een gewoonte van om je ogen van je gsm-scherm weg te houden als je aan het praten bent met je partner of hij/zij je een verhaal aan het vertellen is. En zelfs als jullie niet praten is het belangrijk om elkaar van tijd tot tijd eens diep in de ogen te kijken.

Verlies ook jezelf niet uit het oog

Heb je de ware gevonden? Zorg er dan voor dat je je eigen vriendschappen, hobby’s en interesses gescheiden houdt van je liefdesleven. Het is niet gezond om volledig afhankelijk te zijn van je partner. Haal de Carrie Bradshaw in jou naar boven en ga na of je al dan niet te veel tijd met je partner doorbrengt. Plan een girls night in, volg een schildercursus of ga eens lekker op je eentje naar de cinema. Bonus: een beetje tijd apart doorbrengen kan de nodige opwinding aanwakkeren én ervoor zorgen dat jullie eens een nieuw gespreksonderwerp hebben.

Gebruik een aftelregel om beslissingen te nemen

Je kent het wel: jullie willen met z’n tweetje op restaurant, maar geraken het maar niet eens over naar welk restaurant jullie willen trekken. Hetzelfde geldt ook voor de kleur van jullie slaapkamer, de film die jullie willen kijken in de cinema en de radiozender in de auto. Wat start als een onnozele keuze, mondt uit in een serieuze ruzie omdat jullie het moeilijk vinden om voor elkaar een knoop door te hakken. Om dat soort spanningen te vermijden, kunnen jullie de aftelregel 5-3-1 gebruiken. Jij selecteert vijf opties, en daaruit kiest je lief er drie, enzovoort.

Creëer een afscheidsritueel

Afscheid nemen om welke reden – lees: naar het werk vertrekken, naar de supermarkt gaan of op zakenreis vertrekken – dan ook is een dagelijkse gebeurtenis. Maar dat simpele, dagelijkse moment is buitengewoon belangrijk. Het kan snel gebeuren òf het kunnen de beste 60 seconden van je dag zijn. Wat er ook op de planning staat, creëer een afscheidsritueel en wijk daar nooit van af, en al helemaal niet als jullie een akkefietje hebben. Geef een knuffel of kus (of beide!) en zeg iets in de aard van ‘Ik zal je missen!’. Opgelet: laat je ritueel geen routine worden!

Vergeet niet om af en toe ‘dankjewel’ te zeggen

Na verloop van tijd durven we bepaalde gestes als vanzelfsprekend te beschouwen. Toch is het voor jullie relatie heel belangrijk om elkaar af en toe eens luidop te bedanken. Heeft je lief gisteren de vaat gedaan en de vloer gedweild? Koop dan een kleine attentie en bedank hem/haar daarvoor op een onverwacht moment.

Luister naar muziek

Speel muziek af die je in de juiste stemming brengt. Dat kan bijvoorbeeld tijdens je autorit naar huis, tijdens het eten of misschien zelfs terwijl je werkt. Of het nu het nummer is waarop je op je bruiloft hebt gedanst of een melig nummer uit je favoriete romcom; muziek is een van de meest effectieve manieren om je liefdevoller op te stellen tegenover je partner.

Houd elkaars hand vast

Ongeacht de liefdestaal die jij spreekt, het is bewezen dat fysieke aanraking de band tussen twee personen bevordert. Elkaars handen vasthouden kan positieve veranderingen in jullie relatie teweegbrengen en het vertrouwen in jullie relatie én in je partner vergroten. Ben je geen fan van klef gedoe in het openbaar? Geef elkaar dan een hand in de auto, in de zetel wanneer jullie naar een film kijken of aan tafel wanneer jullie uit eten gaan.

Meer relatietips:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '