https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle 9 tips om je partner niet als vanzelfsprekend te beschouwen

9 tips om je partner niet als vanzelfsprekend te beschouwen

Want dat kan weleens gebeuren nu jullie zoveel tijd samen spenderen.

relatieadvies
© milan popovic via unsplash

Heel wat mensen zitten al een tijdje 24/7 thuis opgescheept met hun partner. Om ervoor te zorgen dat je elkaar niet als vanzelfsprekend begint te beschouwen, geven we 9 nuttige tips.

1. Deel een complimentje uit

Jullie outfits beperken zich dezer dagen zoals bij de meesten waarschijnlijk tot trainingsbroeken, pyjama’s en oversized hoodies. Ook je make-up, haargel en stylingaccessoires blijven waarschijnlijk in de kast liggen. Maar toch is het fijn om elkaar nog af en toe een complimentje te geven. Denk maar aan: ‘Schat, zelfs in die baggy broek zie je er supersexy uit!’, ‘Je glimlach maakt mijn dag goed’ of ‘Je hebt heerlijk gekookt.’ Het is leuk om je geliefd te voelen.

2. Geef hem/haar een kleine verrassing

Elkaar eens trakteren op café of restaurant zit er de komende weken niet in. Dat boek dat ze heel graag wou of die ene broek waar hij geweldig mee staat, kopen als je door de winkelstraten loopt, behoort ook even niet tot de mogelijkheden. Toch kan je je partner nog verrassen. Bestel het gewoon online, zie dat jij eerst bij de deur bent als de bezorger aanbelt en pak het item mooi in. Geef het af op een doordeweekse avond, zonder dat jullie iets speciaals vieren zoals een verjaardag of jubileum. Wedden dat die glimlach de rest van de dag niet meer van zijn/haar gezicht verdwijnt? Het is leuk om in de watten gelegd te worden.

3. Schrijf een briefje

Vroeger deden we het voortdurend, maar sinds de komst van de moderne technologie verkiezen we een sms’je boven een zelfgeschreven briefje. Nochtans is dat laatste een tikkeltje specialer, en dat is net het gevoel dat we onze partner willen geven. Zoek dus een balpen en een zelfklevend briefje, schrijf een grappige of mooie boodschap erop en plak het op de spiegel van de badkamer of op haar/zijn laptop. Het is leuk om te weten dat iemand aan je denkt.

4. Help je partner

Het kan goed zijn dat jullie sterke, onafhankelijke mannen en vrouwen zijn, maar dat wil niet zeggen dat een helpende hand niet af en toe eens welkom is. Reik die dan ook aan en steek de handen uit de mouwen. Snij de tomaten terwijl je lief de gehaktballetjes rolt, stofzuig de woonkamer terwijl de andere strijkt, vervang eindelijk eens de lamp in de salon of steek de was in. Doe dit alles zonder eerst te vragen of hij/zij hulp nodig heeft, want dan kans is groot dat hij/zij ‘nee’ zal zeggen. Het is leuk om te weten dat je er niet alleen voor staat.

5. Blijf moeite doen voor elkaar

Het is zalig als je in een relatie zit waar je je voor de volle honderd procent op je gemak in voelt. Je lief vindt je even mooi mét of zonder schmink en het maakt niet uit wat je draagt (hij/zij ziet je toch het allerliefste naakt). Maar af en toe, zelfs tijdens deze quarantaine, is het tof als je jezelf eens opmaakt. Dat wil niet zeggen dat je plots een hele laag make-up op moet smeren. Doe gewoon die broek of dat kleedje aan waarvan je weet dat hij/zij het geweldig vindt en ruil de zetel en Netflix in voor een gezellige picknick in de tuin. Het is leuk dat je partner nog moeite doet voor je.

6. Praat met je vriend(in)

Het is belangrijk om te blijven communiceren met elkaar. Akkoord, je hebt misschien wat minder te vertellen omdat je nu eenmaal niet zoveel meer meemaakt. Maar geef je mening over de film die jullie net zagen, vertel hoe je werkdag was, babbel over welke reizen of avonturen je nog samen wil beleven. Het is leuk dat je lief je als klankbord gebruikt.

7. Zorg voor je liefje

We zijn allemaal volwassen, waardoor we perfect in staat zijn om ons eigen boontjes te doppen. Toch is het aangenaam als je weet dat je kan terugvallen en rekenen op je wederhelft. Is je partner gaan joggen, zet dan de verwarming in de badkamer al op. Voelt je schat zich niet zo geweldig, maak dan een warm theetje voor hem/haar. Het is leuk om vertroeteld te worden.

8. Betrek je wederhelft bij wat je doet

Natuurlijk kan je zelf die kast in elkaar steken of weet iedereen dat je de allerbeste spaghetti van het land maakt. Toch is het een aanrader om je partner hierbij te betrekken. Vraag waar het meubelstuk het best tot zijn recht zou komen in de woonkamer of dat hij/zij liever worteltjes of paprikablokjes in de saus heeft. Het is leuk om geapprecieerd te worden.

9. Luister naar elkaar

Last but not least: luister naar wat je lief vertelt. Blijf niet met één oog naar de televisie staren, waardoor je de helft van het verhaal mist. Zit ondertussen niet te denken aan wat je nog allemaal moet doen voor je werk of wat je op je boodschappenlijstje vergat te schrijven. Geef hem/haar je onverdeelde aandacht én toon interesse. Het is leuk om een luisterend oor te hebben.

Lees ook: