Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

5. Zeggen dat je zijn/haar nieuwe lief geweldig vindt.

Over deze 7 dingen mag je nóóit liegen tegen je beste vriend(in)

Hetgeen wat jullie beste vriend(inn)en maakt, is naast het plezier dat jullie samen hebben, ook de eerlijkheid. Er zijn altijd dingen die wat lastiger om te vertellen zijn, maar op lange termijn wordt het wel heel erg gewaardeerd.


Je hebt het vast niet door, maar we liegen best vaak tegen onze beste vriend(inn)en. Zoals bijvoorbeeld over die outfit die jij eigenlijk niet zo mooi vindt, maar je bestie apetrots op is. Over onderstaande dingen mag je écht niet liegen.

1. Waarom je niet kan afspreken.


Het is oké om af en toe – maar natuurlijk niet té vaak – met andere vrienden af te spreken en je beste vriend(in) niet uit te nodigen. Maar als je met excuses komt zoals: ‘Ik voel me niet zo goed’ en hij/zij komt er later achter dat je alsnog weg bent geweest, doe je hem/haar veel pijn. Wees gewoon eerlijk, dat is ook het makkelijkst.

2. Als hij/zij iets doet waar jij niet zo blij mee bent.


Geef toe: dit heb je vast weleens gedaan. Je bestie deed iets wat je écht kwetste en je deed alsof het niets was omdat je geen ruzie wilde. Op lange termijn kunnen deze opgekropte gevoelens alsnog naar boven en het laatste wat je wil is in woede uitbarsten. Praat erover en bespreek wat het probleem is. Zo kan hij/zij ook rekening houden met wat hij/zij zegt of doet.

3. Wanneer hij/zij iets wil doen wat fout kan aflopen.


Of het nu spijbelen is, teruggaan naar een gemene ex of afspreken met iemand die hij/zij online leerde kennen en die jij wel heel verdacht vindt: je bent haar beste vriend(in) voor een reden en dat is om hem/haar te steunen en te weerhouden van slechte keuzes. Als jij hem/haar alleen aanmoedigt terwijl je weet dat het fout af kan lopen, ben jij ook mede verantwoordelijk voor de gevolgen.

4. Als zijn/haar andere vrienden gemeen doen tegen je.


Mochten jullie andere vriendengroepen hebben, dan is dit een belangrijk punt. Het kan zijn dat zijn/haar vrienden jaloers zijn op jullie vriendschap, of ze willen jouw bestie gewoon niet delen. Wat de reden ook is, vertel het je vriend(in). Jij zou het toch ook willen weten als jouw vrienden gemeen tegen hem/haar deden?

5. Zeggen dat je zijn/haar nieuwe lief geweldig vindt.


Tenzij je het nieuwe lief van je best friend gewoon niet leuk vind omdat jullie karakters elkaar niet liggen. Als je echt goede argumenten hebt, kun je dit best aan hem/haar vertellen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je merkt dat hij/zij hem/haar slecht behandelt of geen moeite doet. Je bestie verdient natuurlijk alléén het allerbeste.

6. Dat het goed met je gaat.


Vriend(inn)en zijn er niet alleen om plezier mee te hebben. Als je moet liegen dat het goed met je gaat, omdat je hij/zij er toch geen gehoor aan geeft, dan is hij/zij misschien niet je beste vriend(in). Maar als je zeker weet dat hij/zij er wel altijd voor je is, waarom zou je dan niet eerlijk kunnen zeggen dat er iets scheelt?

7. Niets zeggen als je een geschiedenis hebt maar zijn/haar crush/lief.


Het kan zijn dat je erover liegt omdat je het niet awkward wil maken, maar als hij/zij er alsnog achterkomt, gaat hij/zij zich afvragen waarom je het niet meteen zei. Dit schaadt het vertrouwen. Vertel er meteen over zodat je bestie ook weet waar hij/zij aan toe is.

Lees meer:

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '