https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Carlien (32) en Elisabeth (38) organiseren retraites voor mensen met een gebroken hart.

Ga je kapot van liefdesverdriet? Boek dan een weekendje in het Heartbreak Hotel

Tijdens een retraite van drie dagen gaan coaches Carlien Cavens (32) en Elisabeth Verwaest (38) aan de slag met tien gebroken harten. In hun Heartbreak Hotel hopen ze aan de hand van gezamenlijke sessies je relatiebreuk te verlichten. ‘Je vindt de meeste steun bij mensen die in dezelfde situatie zitten.’

De beste plek om je gebroken hart weer te lijmen is in het Heartbreak Hotel, zo wist Elvis Presley al in 1972. Dit jaar starten twee vriendinnen dan ook een echt verblijf voor mensen die ten onder gaan aan liefdesverdriet. Tijdens een weekend met negen lotgenoten voorzien Carlien Cavens (32) en Elisabeth Verwaest (38) gepaste workshops en activiteiten die je rouwproces kunnen verlichten.

Het idee ontsproot de twee vrouwen toen ze allebei een recente relatiebreuk achter de rug hadden. ‘Na mijn break-up zijn we eigenlijk beginnen praten over hoe weinig ruimte er in de maatschappij is’, vertelt Elisabeth. ‘Zo zijn we samen op het idee gekomen om een driedaagse te organiseren waarbij mensen met een gebroken hart samen konden helen.’

Is dat iets dat jullie zelf ook graag hadden gehad dan na jullie relatiebreuken?

Carlien: Absoluut. Ik heb heel veel gehad aan vrienden die samen dingen wilden doen, maar voelde me toch nog steeds heel eenzaam. In the end vond ik de meeste steun bij mensen die op dat moment in exact dezelfde situatie zaten. Ook al heeft iedereen al weleens een gebroken hart gehad, begrijp je elkaar het best als je hetzelfde meemaakt, denk ik.

Je kan een break-up echt vergelijken met een rouwproces. Ook hier doorloop je de fases van ontkenning tot aanvaarding en loopt alle gevoelens door elkaar.

Elisabeth: Daarnaast proberen wij ook inzicht te geven in het proces van een relatiebreuk. Je kan het ook echt vergelijken met een rouwproces. Ook hier doorloop je de fases van ontkenning tot aanvaarding en loopt alles door elkaar. Je kan zelfs fysiek pijn hebben van het verdriet. Die inzichten had ik zelf wel graag gehad, omdat je dan weet waar je aan toe bent en ook gerustgesteld wordt.

Carlien: Net omdat het zoveel lijkt op een rouwproces, voelt het vaak zoveel zwaarder dan je omgeving begrijpt.

Waarom hebben jullie als formule gekozen voor een weekendje weg?

Elisabeth: We hadden allebei als coach al ervaring met CEO-retraites. Het feit dat je je een weekend echt onderdompelt in een bepaald thema, zorgt ervoor dat je veel dieper kan gaan. We zouden ook een dertigdagenplan kunnen aanbieden, maar zo even helemaal weg zijn uit je normale omgeving en weg van sociale media, kan heel veel betekenen. Die sfeer kan je ook enkel in groep creëren.

Carlien: Die connectie zorgt voor een gedeeld verdriet. Wil dat zeggen dat je alles kan loslaten na dat weekend? Nee. Wel krijg je een boekje mee naar huis met activiteiten die elke dag een bepaald onderwerp aanhalen. Kan je vrienden zijn met je ex? Of wat kan je doen als je je eenzaam voelt? Op die manier laten we de mensen na het weekend ook niet helemaal los.

Elisabeth: Momenteel hebben we twee weekends gepland, een begin mei en een herfstretraite in november. Uiteraard zouden we nog willen uitbreiden, maar dat zal afhangen van de vraag.

Hoeveel kost een weekendje in jullie Heartbreak Hotel?

Carlien: 750 of 900 euro, afhankelijk van het feit of je een kamer voor jezelf wilt, of eentje wil delen met twee andere mensen. We trekken naar een mooie villa in de Ardennen, helemaal in het groen.

Elisabeth: Daarbij wordt er voor ons gekookt en hoeven we niet zelf achter het fornuis te kruipen, omdat we nadruk op workshops willen kunnen leggen.

We hopen dat de deelnemers vooral nieuwe inzichten krijgen.

Mikken jullie op mannen én vrouwen?

Elisabeth: We zouden graag een mix van mannen en vrouwen hebben, ja. Er is zo plek voor tien man op een weekend. Niet enkel zou een mengeling voorkomen dat vrouwen en mannen gewoon op het andere geslacht beginnen bashen, maar we hopen vooral dat ze zo nieuwe inzichten krijgen.

Wie weet ontstaan er zelfs nieuwe koppels.

Carlien: (lacht) Je bent zeker niet de eerste die die opmerking maakt. Dus wie weet?

Elisabeth: Dat zou fantastisch zijn, zolang het maar geen snelle rebound is.

Carlien: Het is alvast niet het opzet, maar we kunnen natuurlijk niets voorspellen…


Het eerste weekend van het Heartbreak Hotel vindt plaats van 3 tot 5 mei. Het tweede van 29 november tot 1 december. Meer informatie vindt je op heartbreakhotel.love.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content