Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Andrea Piacquadio via Pexels

8. Seks en liefde zijn níet hetzelfde.

11 lessen over de liefde die iedereen zou moeten kennen

Liefde is geweldig, maar tegelijkertijd verwarrend, ingewikkeld en soms enorm pijnlijk. Door de jaren en relaties heen zal je heel wat leren over love en over jezelf, maar deze elf lesjes geven we je graag al even mee. Kwestie van het aantal foute liefjes en ldvd’s te beperken!

1. ‘Hoe moet ik me gedragen?’ zou nooit een vraag mogen zijn.


Als tiener weet je nog niet 100% wie je bent, dus laat je je makkelijk meeslepen door het gedrag van anderen. Zéker als er een crush mee gemoeid is en je indruk wil maken op iemand. Maar je kent jezelf wél genoeg om te weten en te voelen wanneer je helemaal niet jezelf bent. Als je je persoonlijkheid moet veranderen opdat je crush je leuk zou vinden, is hij/zij gewoon niet juist voor jou. Punt aan de lijn.

via GIPHY

2. Anderen zijn ook bang.


Het is iedereens grootste nachtmerrie om afgewezen te worden. Als jij verwacht dat die persoon de eerste move maakt, ligt er natuurlijk extra veel druk op zijn/haar schouders. Als hij/zij je dus gemengde signalen stuurt, bijvoorbeeld door op school gemeen te zijn maar je na school superveel persoonlijke snaps te sturen, kan je bijna zeker zijn dat hij/zij gewoon te onzeker is om écht te laten zien dat hij/zij je graag heeft. En dan is het tijd voor puntje 3!

3. Jij mag écht wel de eerste move maken.


Als jij en je crush allebei te bang zijn om de stap te zetten, loop je misschien een superleuke relatie mis! Vraag hem/haar gewoon mee op date. Nee, niet morgen, nu! Wat heb je te verliezen?

4. Je kan er niet voor zorgen dat iemand verliefd op je wordt.


Als er al een basis is, kan je er natuurlijk wel subtiel voor proberen zorgen dat die interesse overslaat in verliefdheid. Maar als een persoon je duidelijk heeft laten weten dat er nooit iets zal gebeuren tussen jullie, laat je ’t best gewoon los. Het lijkt misschien niet altijd zo, maar er zijn echt wel genoeg visjes in de zee. Of leuke jongens/meisjes op je school.

5. Als jij duidelijk meer moeite doet dan hem/haar, is hij/zij niet juist voor jou.


Je maakt jezelf waarschijnlijk wijs dat sommige tieners gewoon zo zijn, of dat hij/zij je vaak genoeg zegt dat hij je leuk vindt. Maar acties zijn minstens even belangrijk als woorden. Als jij altijd degene bent die out of your way moet gaan om hem/haar te zien of te horen, en hij/zij niet hetzelfde doet voor jou, is hij/zij het niet waard. Je verdient een Ryan Gosling in ‘The Notebook’, niets minder dan dat ?.

via GIPHY

6. In een goede relatie is vrijheid super belangrijk.


Het is belangrijk dat je puntje 5 niet fout interpreteert: het is niet omdat je vriend(in) af en toe bij zijn/haar vrienden wil zijn, dat hij/zij je niet graag ziet of dat hij/zij in de fout is. Plakkerig zijn en je vrienden laten vallen is nooit, never, ever een goed idee. Zorg ervoor dat je altijd je eigen persoon met een eigen leven blijft, zéker als je nog jong bent.

7. Er staat geen deadline op die eerste kus.


Als tiener wil je die first kiss zo snel mogelijk van de baan hebben, zodat je kan meepraten met de rest. Maar die eerste kus (en voor de eerste keer seks geldt hetzelfde) is iets dat je voor de rest van je leven zal onthouden, dus maak er geen race van.

via GIPHY

8. Seks en liefde zijn níet hetzelfde.


Het is normaal dat je die twee al snel gaat verwarren. Helaas zijn het voor veel mensen twee dingen die volledig los van elkaar staan. Het is dus niet omdat hij/zij steeds naar je terugkomt voor seks, dat hij/zij gevoelens voor je heeft. Hoe pijnlijk dat ook klinkt.

9. Soms moet je je vriend(inn)en boven je lief kiezen.


Liefjes komen en gaan (meestal), maar je vriendschappen hou je voor de rest van je leven. Als je échte vriend(inn)en je iets vertellen over je vriend(innet)je dat je niet graag hoort, denk dan twee keer na voor je zijn/haar kant kiest. Ze hebben het gewoon goed met je voor.

via GIPHY

10. Een break-up is niet het einde van de wereld.


Ook al voelt het zo. Je denkt waarschijnlijk dat je nooit over je ex zal geraken en dat je hem/haar áltijd graag zal zien. Dat is niet zo. Echt niet. Het kan lang duren, maar ooit denk je terug aan jullie relatie en kan je eerlijk tegen jezelf zeggen dat het beter zo is.

11. Je hebt geen lief nodig om compleet te zijn.


Een vriend(innet)je is iemand om je mee te amuseren, iemand die je doet lachen. Het is geen noodzakelijk deel van jezelf waarop je wacht vooraleer je gelukkig kan zijn. Focus je op je vrienden, je hobby’s, je familie, je interesses en haal daar plezier uit. Voor je ’t weet en zonder dat je ’t verwacht, kom je iemand tegen die je fijne leven perfect aanvult.

via GIPHY

Bron: toyaps.com


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '