Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Cottonbro via Pexels

'Hoe oorverdovend de klok ook tikt, bij zo’n grootse keuze is het aangewezen om even oordoppen in te steken en te rade te gaan bij jezelf', adviseert relatiecounselor Aurélie Guignies.

‘Onze relatie zit niet goed, maar ik blijf bij m’n partner omdat ik een kindje wil. Ben ik een slecht mens?’

Geen relatie is dezelfde, maar toch stoten koppels vaak op dezelfde hindernissen. Redactrice Eline onderzocht de vaakst gestelde vragen bij de relatietherapeut. Vandaag: ‘Ik weet dat onze relatie niet goed zit, maar ik blijf bij m’n partner omdat ik zo graag een kindje wil. Ben ik een slecht mens?’.

Relatiecounselor Aurélie Guignies: ‘Een kinderwens is een delicaat en beladen thema. Zeker als de biologi­sche klok tikt en het lijkt alsof de zwangerschapsaankondigingen in jouw omgeving je om de oren vliegen. Een knagend gevoel kan zich dan meester van je maken, zeker wanneer je relatie op dat moment niet gaat zoals je zou willen. Het maakt van jou alleen maar een mens als jouw kinderwens zo groot is dat je vooral daarnaar wil luisteren. Hoe oorverdovend de klok ook tikt, bij zo’n grootse keuze is het aangewezen om even oordoppen in te steken en te rade te gaan bij jezelf. Welk droombeeld heb je voor je toekomstig kind? Welke ouder wil je zijn? Wat voor ouders wil je dat je kind heeft? Is het voldoende dat ouders een goed team zijn? Welke steun denk jij nodig te hebben wanneer je ouder wordt? Waar hoop je op?

Hoe oorverdovend de klok ook tikt, bij zo’n grootse keuze is het aangewezen om even oordoppen in te steken en te rade te gaan bij jezelf.

‘De context waarin een kind geboren wordt, is belangrijk gebleken voor het verdere verloop van zijn/haar/hun leven. Het is belangrijk om welover­wogen beslissingen te nemen. Een kind krijgen brengt grote verantwoor­delijkheid met zich mee. Die verant­woordelijkheid begint eigenlijk al bij de beslissing op zich. Daarom is het zo belangrijk om te onderzoeken of je een kindje vandaag zou kunnen ge­ven wat het nodig heeft. In het ach­terhoofd houdend dat veel koppels een moeilijke periode kennen na de komst van een kind: kortere nachten, meer taken, kortere lontjes. Het is zeker geen makkelijke beslissing en de enige die ze kan nemen ben jij, samen met je partner. Wat telt, is dat jij je er klaar voor voelt en dat je ervan overtuigd bent dat je je kind kan voorzien in wat het nodig heeft.’

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '