Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Anna Shvets via Pexels

3. Over elkaars gesprekken via Facebook of Instagram.

Over deze 5 dingen maken gelukkige koppels geen ruzie

Elk – we herhalen – élk koppel maakt weleens ruzie, of het nu om iets kleins of iets groots gaat. Maar er zijn dingen waar gelukkige koppels het eigenlijk gewoon nooit over hebben. Heb jij weleens discussies over deze dingen gehad met je lief?

1. Omdat je iets niet wil doen.


Hebben jij en je lief soms ruzie omdat jij iets niet wil doen of omgekeerd? Het is niet leuk om hem/haar te horen dreigen met een breuk van zodra je iets weigert. En dan hebben we het niet over zeggen dat de ander niet vreemd moet gaan, maar om ‘kleinere’ dingen, zoals stoppen met een hobby, die ene vriend niet meer zien, enzovoort. Hoe vaker iemand zegt dat hij/zij het uit gaat maken, hoe minder waarde het krijgt. En een break-up is niet zomaar iets kleins.

2. Over elkaars vrienden.


Jij vindt zijn/haar beste vriend(in) écht een vervelend persoon, of jouw lief kan maar niet opschieten met jouw bestie. Je bent niet verplicht om iemand aardig te vinden, maar je kan elkaar geen vriendschappen verbieden, dus heeft het ook geen nut om er ruzie over te maken.

3. Over elkaars gesprekken via Facebook of Instagram.


In een goede relatie heb je niets te verbergen voor elkaar, toch? Er zou dan ook helemaal geen behoefte moeten zijn om te neuzen in de smartphone van je vriend(in). Als hij/zij je er toch op betrapt, is het logisch dat het voor hem/haar voelt alsof je hem/haar niet vertrouwt. Zit je echt met trust issues om een of andere reden? Speel dan open kaart en praat erover!

4. Omdat de een de ander geen ruimte kan gunnen.


In een goede relatie is het vanzelfsprekend dat jullie betrokken zijn in elkaars leven, maar jullie moeten ook je eigen leven blijven leiden. Als je je lief niet even alleen kan laten afspreken met vrienden, is dat geen goed teken – en andersom ook niet. Laat elkaar de dingen doen waar jullie gelukkig van worden.

5. Omdat je hem/haar laat raden waarom je boos bent.


Is ‘Je weet maar al te goed waarom ik boos ben!‘ een zin die jullie vaak gebruiken? Zo ja, dan moeten we je teleurstellen. De persoon tegen wie je het zegt, is namelijk geen gedachtelezer. Wees dus duidelijk over waarom je boos bent, in plaats van te verwachten dat de ander het meteen begrijpt.

Lees ook:

Partner Content

' ' ' '