Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Gustavo Fring via Pexels

9. Kook samen vanop afstand.

13 coronaproof dates voor als jullie (nog) niet elkaars knuffelcontact zijn

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Daten is sowieso al niet makkelijk en de coronacrisis heeft het voor jong én oud alleen maar moeilijker gemaakt. Nu maakt het feit dat je maar één knuffelcontact mag hebben het in deze barkoude tijden ook niet simpel, want zo is alles wat je binnen kan doen uitgesloten. Gelukkig zijn we creatief genoeg en bedachten we enkele ideeën zodat je coronaproof op date kan gaan met iemand die jouw knuffelcontact (nog) niet is.

1. Ga wandelen.


Het wandelen komt je ondertussen misschien de oren uit, maar het blijft een van de veiligste bezigheden die je momenteel kan doen. Heb je ondertussen je lokale bos of je buurt al helemaal gezien? Maak het iets spannender en maak er een spelletje van door bijvoorbeeld als eerste een element te moeten spotten en zo punten te scoren. Als je er nog een prijs aan vasthangt, maak je het nog een tikkeltje leuker. Of doe bijvoorbeeld een lichtwandeling in een stad zoals BrusselBrugge of Oostende.

2. Houd een picknick buiten.


Deze tip kan natuurlijk alleen maar gezellig worden gemaakt als het buiten niet regent. Kies dus een droge winterdag uit en trek naar de kust, een park, jullie tuin/terras of gelijk welke outdoor place waar jullie voldoende afstand kunnen houden. Trek dikke truien, thermisch ondergoed, sokken... aan, neem een dekentje (of tien) mee, vul een picknickmand met veel lekkers en bereid jullie voor op een gezellige namiddag in de buitenlucht.

3. Speel een spelletje via Zoom.


Vinden jullie het te koud om de hele dag buiten te vertoeven of wonen jullie niet bij elkaar in de buurt? Dan is er nog altijd Zoom! Er zijn heel wat spelletjes die jullie tijdens het videobellen kunnen spelen.

4. Houd een pittig vragenuurtje.


Willen jullie elkaar door en door leren kennen? Houd dan tijdens jullie wandeling of Zoom-sessie een pittig vragenuurtje waarin jullie zoveel mogelijk over elkaar proberen te weten te komen. Geen idee waar je moet beginnen? Deze 21 vragen kan je stellen aan je crush om hem/haar/hen te leren kennen.

5. Leer samen een TikTok-dansje.


Nog een leuke bezigheid, en een waar je het gegarandeerd warm van krijgt als je buiten in de kou staat te springen? TikTok-dansjes leren! Zo is het ijs meteen gebroken en kunnen jullie jullie skills showen. Vinden jullie het te vroeg om de video’s effectief te posten? Dan kunnen jullie ze altijd in concepten bewaren voor later.

6. Houd een fotoshoot.


Zijn jullie allebei wel bezig met Instagram? Of willen jullie gewoon eens lekker gek doen? Houd dan op de wandeltocht af en toe halt om foto’s van elkaar te nemen.

7. Verken je stad.


Wedden dat er nog zoveel dingen zijn die jij nog niet weet over je stad? Wil je je crush rondleiden? Zoek op voorhand wat zaken op of bereid helemaal niks voor en laat jullie gevoel spreken.

8. Kijk samen een film/serie via Teleparty.


Een avondje Netflix zit er voorlopig niet in met iemand die niet je knuffelcontact is of tot je gezin behoort. Of wel? Met de extensie Teleparty kunnen jullie samen op afstand Netflix kijken.

9. Kook samen vanop afstand.


Nog iets wat jullie kunnen doen vanop afstand? Samen koken! Ja hoor, prik een datum en uur, kies een recept uit, haal allebei de ingrediënten in huis en installeer jullie met de laptop in de keuken voor een sessie Zoom-koken. Zo merken jullie meteen ook wie een echte keukenprins(es) is en wie er een boeltje van maakt.

10. Bestel eten voor een Zoom-diner.


Zijn jullie niet zo handig in de keuken? Dan is eten bestellen een leuke alternatieve date! Maak het nog spannender en kies bijvoorbeeld wat de ander moet bestellen.

11. Geef elkaar opdrachten doorheen de week.


Het is misschien niet echt een date, maar het geeft jullie wel de kans om elkaar op een andere manier te leren kennen én het zorgt ervoor dat jullie creatief bezig blijven. Geef elkaar doorheen de week elk om de beurt een opdracht: van bijvoorbeeld je broer/zus doen schrikken tot iets eten of drinken dat de andere heeft gekozen. Zo blijven jullie ook tussen jullie coronaproof dates door in gesprek. Film jezelf natuurlijk ook bij het uitvoeren van de opdrachten, zodat de ander kan meegenieten.

12. Maak een playlist voor elkaar.


Iemands muzieksmaak zegt veel over die persoon. Maak daarom allebei een playlist met jullie favoriete liedjes en wissel ze uit. Spreek af om ze elk te beluisteren en spreek dan een moment af om te bellen of te FaceTimen en meer te vertellen over jullie favoriete songs.

13. Maak een bucketlist van jullie toekomstige dates.


Merken jullie dat de coronaproof dates heel goed gaan? Maak dan een lijstje van alle dingen die jullie samen willen doen van zodra het kan/mag. Zo hebben jullie beiden iets om naar uit te kijken.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '