Home Lifestyle 9 originele spelletjes die je op kerstavond via Zoom kan spelen

9 originele spelletjes die je op kerstavond via Zoom kan spelen

Wedden dat het ondanks alles een onvergetelijke avond wordt?

spelletjes zoom
© Ekaterina Bolovtsova via Pexels

Dit jaar brengen we de feestperiode niet met z’n allen voor de haard of in een grote Airbnb, maar wel op Zoom door. Het is eens iets helemaal anders, maar daarom zeker niet minder gezellig. Dankzij deze spelletjes maken jullie er op kerst- en oudejaarsavond sowieso een topavond van!

1. Flair’s Christmas Escape

Omdat we bij Flair van Kerstmis, spelletjes, onze vrienden en familie én ambiance houden, maakten we dit jaar voor de allereerste keer een heuse Flair’s Christmas Escape, een supermegavetcoole escapegame die helemaal in het teken van – je raadt het nooit – kerst staat. Onze escapegame, pen, papier, je verstand en een glaasje alcohol, meer heb je in principe niet nodig om er een geweldige avond van te maken. Je kan het spel en de spelregels hier downloadenThank us later!

2. Never Have I Ever: de kersteditie

Een spelletje dat jullie zélfs via Zoom dichter bij elkaar brengt én aan het lachen maakt? Never Have I Ever! Giet het in een nieuw jasje en maak er een heuse kersteditie van. Ben je ooit een cadeau vergeten te kopen voor een familielid? Welke kerstmaaltijd vond je echt niet lekker? Of heb je misschien ooit stiekem al eens gekeken wat er in de pakjes zou kunnen zitten? Leg je diepste geheimen bloot op de virtuele kersttafel.

3. Feestbingo

Google ontploft van de verschillende bingospelletjes die je op kerst- en/of oudejaarsavond kan spelen. Het is lekker luchtig, je hoeft er niet nuchter voor te zijn en het is ideaal voor wie alle andere spelletjes beu is of niet goed tegen z’n verlies kan. Je kan ook altijd zelf een bingo in elkaar flansen. Begint nonkel Luk weeral over de belastingen? Bingo! Vraagt je kleine nichtje wanneer het tijd is om de pakjes te openen? Bingo! Zit je oma weer met haar neus tegen de camera? Bingo! Wil je het iets pittiger maken? Drink dan bij elke ‘Bingo!’ een shotje jenever.

4. Inpakrace

Zorg dat iedereen met een ongeveer even grote doos voor het scherm zit, start de klok en houd een inpakwedstrijd. Wie kan als eerste de doos volledig inpakken? Bonuspunten als het er ook netjes uitziet! Pak jullie creaties daarna om het snelst weer uit. Houd in totaal vijf rondes om te achterhalen wie de koning(in) van het in- en uitpakken is. De winnaar mag als eerste zijn échte cadeautjes uitpakken.

5. Raad het kerstliedje (en/of de kerstfilm)

Een klassiek raadspel met klassieke feestelijke deuntjes, dat klinkt als het ideale spelletje om op kerstavond via Zoom te spelen. Als host van de Zoomparty is het jouw taak om een feestelijke playlist samen te stellen. Begin met enkele klassiekers zoals ‘All I Want For Christmas Is You’ en maak het daarna steeds moeilijker. Laat iedereen een papier met het juiste antwoord in de lucht steken. Wie het meeste juist heeft, mag voor de rest van de avond voor dj spelen. Ook leuk om in plaats van liedjes fragmenten uit kerstfilms af te spelen. Die kan je trouwens eenvoudig delen via het scherm. 

6. Virtuele speurtocht

Het is niet omdat je dit jaar een virtueel feestje moet bouwen dat je de hele avond op je stoel moet blijven zitten. Breng elkaar in beweging en ga op virtuele speurtocht in elkaars huis/appartement. Van een kerstsok over een lichtjessnoer tot de kersttronk die ‘s avonds geserveerd wordt, wijs iedereen een item toe dat ze moeten vinden. Aan de hand van de ‘warm-koud’-methode moeten ze achterhalen of ze op het goede spoor zitten. 

7. Hints

Verdeel de Zoomgasten in twee teams en speel samen een potje Hints. Het is de bedoeling dat je iets of iemand uitbeeldt met gebaren zónder te praten. Het is aan je team om te raden wie of wat jij probeert uit te beelden. Om het via Zoom iets eenvoudiger te maken, mag je wijzen naar bepaalde voorwerpen, tenzij je dat voorwerp aan het uitbeelden bent. Maak het spel extra feestelijk door enkel zaken uit te beelden die in teken staan van de feestperiode, zoals ‘Home Alone’, een kerstbal, cadeaupapier, sneeuwballengevecht, Mariah Carey, … Tip: gebruik de Spotlight-functie zodat diegene die de gebaren maakt door iedereen gezien kan worden.

8. ‘Home Alone’-drankspel

Zet jullie met z’n allen achter het scherm, kijk (virtueel) samen naar ‘Home Alone 2’ en maak er een drankspel van. Stel zelf een aantal spelregels op. Bijvoorbeeld: drink 1 shotje jenever (of een ander drankje waarvan je het warm krijgt) wanneer iemand een kersttrui draagt, drink 2 shotjes jenever wanneer er een kerstboom in beeld komt, drink 3 shotjes wanneer Kevin iets betaalt, drink 4 shotjes wanneer Donald Trump verschijnt, enzovoort.

9. 2 waarheden, 1 leugen

Iedereen doet om de beurt drie uitspraken, waaronder twee waarheden over zichzelf en een uitspraak die verzonnen is. De andere spelers moeten raden wat de leugen is. Wie het juist raadt, krijgt een punt. De winnaar mag de kerstfilm uitkiezen die jullie daarna met z’n allen bekijken.

Lees ook: