Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Polina Zimmerman via Pexels

Sociale media zijn bijvoorbeeld de ideale manier om hem/haar te benaderen!

Zo trek je de aandacht van je crush als je verlegen bent

Je kiest er niet voor om verlegen te zijn, hoe vaak mensen ook zeggen dat je ‘gewoon wat meer moet praten’. Sure, timide mensen zouden over het algemeen wel intelligenter zijn, maar het maakt het dagelijkse leven er niet makkelijker op. Want hoe flirt je in hemelsnaam met je crush? Of nog belangrijker: hoe laat je hem/haar weten dat jij bestaat?!


Wanneer iemand je eenmaal leert kennen, zien ze wat voor geweldig persoon je eigenlijk bent. Maar goed, dan moeten ze je wel de kans geven om met je te praten. Met deze tips trek jij so-wie-so zijn/haar aandacht!

1. Maak gebruik van sociale media.


Social media zijn niet alleen goed om contact te onderhouden met je vrienden. Het is ook de ideale manier om je crush te benaderen! De tijden dat je eerst zijn/haar nummer moet zien te regelen zijn geteld, want je kunt hem/haar gewoon toevoegen via Facebook of beginnen volgen op Instagram. Wanneer het zover is, moet je gewoon nog weten hoe je met flirt en daar kunnen wij je bij helpen. Accepteert hij/zij je vriendschapsverzoek niet of volgt hij/zij je niet terug? Misschien wil hij/zij je toch liever eerst leren kennen. Face-to-face dus.

2. Maak oogcontact.


En dan niet meteen wegkijken natuurlijk! Als je je crush duidelijk wil laten weten dat je doelgericht naar hem/haar keek, probeer dan wat langer dan een paar seconden te kijken en te glimlachen. Kijk zeker niet langer dan vijf seconden, want dat kan een beetje eng overkomen. Ben je bang dat je helemaal rood wordt? Blijf gewoon rustig ademen en beeld je in dat je glimlacht naar een goede vriend(in).

3. Leer elkaar eerst goed kennen.


Het is begrijpelijk dat je wil dat jullie het zo snel mogelijk officieel maken, maar geef het wat tijd. Je hoeft je crush niet meteen duidelijk te maken dat je hem/haar heel erg ziet zitten. Leer elkaar kennen door veel vragen te stellen en goed te luisteren naar wat hij/zij zegt. Af en toe kun je ook jouw ervaringen en meningen met hem/haar delen. Het voordeel hiervan is dat je er zo misschien al achter komt of jullie bij elkaar passen.

4. Praat met hem/haar met een goede vriend(in) erbij.


Als je met je crush wil praten maar bang bent dat je het helemaal verpest, kan je altijd vragen of een goede vriend(in) erbij wil staan. Hierdoor voel jij je meer op je gemak. Het is dan net alsof je gewoon met een groepje vrienden gezellig aan het babbelen bent.

5. Probeer niet te hard.


Hoe leuk je hem/haar ook vindt, maak ook niet té hard duidelijk dat je hem/haar leuk vindt. Je hoeft bijvoorbeeld niet te lachen na elke zin die hij/zij zegt. Het laatste wat je wil, is hem/haar afschrikken. Relax!

6. Oefen met een vriend(in).


Als je moeilijk uit je woorden komt wanneer je nerveus bent, kun je proberen om met een vriend(in) te oefenen. Hij/zij zal dan reageren zoals jouw crush mogelijk kan reageren. Je hoeft natuurlijk geen heel script te schrijven, want hij/zij zal zich er waarschijnlijk niet aan houden.

7. Breng je beste eigenschappen naar voren.


Verlegen zijn zegt maar iets over een klein deel van jou. Net als iedereen heb jij ook dingen waar je trots op bent zoals je prachtige krullen, heldere ogen of je schattige uitstraling. Wees niet bang om dit te laten zien, zodat jij goed op zijn/haar netvlies gebrand staat.

Ach, we kunnen je nog zo veel trucjes geven, je zal toch een beetje lef moeten tonen om je crush te scoren. Onthou trouwens dat hij/zij misschien ook verlegen is (hier heb je de signalen). Hoe dan ook, you can do it!

Lees ook:

Partner Content

' ' ' '