Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Keenan Constance via Pexels

3. Er is niemand die jij wíl kussen

5 tekenen dat je niet klaar bent voor de eerste kus

Of je nu een vriendje hebt of niet, de kans is groot dat je al eens aan je eerste kus hebt gedacht. Waarschijnlijk weet je al dat het niet picture perfect gaat worden en dat je nerveus zal zijn, maar weet je ook of je klaar bent voor de eerste kus? Deze signalen vertellen je dat je best nog even wacht.

1. Je lief legt druk op je


Een vriend hebben, betekent niet dat je hem meteen moet kussen als het je eerste keer is. Hij hoort tenslotte jouw keuzes te accepteren en te wachten tot jij er ook klaar voor bent. Wel is er iets slechts aan de hand als je lief het niet lijkt te kunnen begrijpen en er constant om vraagt. Misschien doet hij het onbewust, maar geef pas toe als jij je er klaar voor voelt.

2. Je vrienden leggen druk op je


Als het niet je vriend is, dan misschien wel je vrienden. Het is begrijpelijk dat je je left out voelt wanneer al je vriendinnen het over kussen hebben. Wie weet willen ze je gewoon helpen om je eerste kus te beleven, maar leggen ze per ongeluk iets te veel druk op je. Als jij je er niet klaar voor voelt, zeg dan dat je er liever mee wacht. Dit zullen ze vast wel begrijpen.

3. Er is niemand die jij wíl kussen


Er is geen regel over met wie je eerste kus moet zijn, zolang jij er tevreden mee bent. Maar als je echt niet kan bedenken – op Justin Bieber na – wie je eerste kus kan zijn, is het misschien beter om er voorlopig geen tijd aan te besteden. Uiteindelijk komt er een moment dat er wel echt iemand is waarmee je zou willen kussen.

4. Het is een spel


Er zijn heel veel spelletjes die met kussen te maken hebben, waarvan flesje draaien het bekendste is. Dit is niet echt het juiste moment om je eerste kus te beleven, tenzij je dat zelf wil, natuurlijk. Maar laten we eerlijk zijn: wil je écht je eerste kus hebben als onderdeel van een spel, met een jongen waarmee je waarschijnlijk niet eens wil kussen en waarbij iedereen toekijkt?

5. Je wil gewoon niet


Het kan zijn dat je er gewoon geen behoefte aan hebt en dat is echt normaal. Er hoeft niet echt een reden te zijn waarom je niet wil zoenen, maar wacht er in ieder geval mee tot je écht wil. Een jongen die hier geen vrede mee neemt, verdient je gewoon niet.

Lees ook:

Partner Content

' ' ' '